NBA: Dragićevemu Miamiju se končnica izmika (VIDEO)

Košarkarska Vročica je na gostovanju premoč priznala Torontu (94:96) in zdaj za 8. mestom vzhoda zaostaja eno zmago.

Objavljeno
08. april 2017 08.08
Heat Raptors Basketball
J. P.
J. P.

Toronto - Slovenskemu košarkarskemu asu Goranu Dragiću in njegovemu Miamiju kaže vse slabše glede v preboja v končnico lige NBA. Če bi želela iti Vročica vštric z Indiano, ki je na osmem mestu razpredelnice vzhodne konference še »nad gladino«, bi morala sinoči na gostovanju pred 19.800 gledalci v dvorani Air Canada Centre odpraviti Toronto, a se to ni zgodilo, saj so bili gostitelji boljši s 96:94, s čimer so zadržali tretje mesto na vzhodu, medtem ko Miami na devetem za izločilnimi boji zdaj zaostaja eno zmago.

Vendar pa ima možnosti vse manj, saj ga v rednem delu čaka le še troje obračunov, prvi že v noči na jutri, ko bo gostoval pri četrtouvrščenem »vzhodnjaku« Washingtonu. V primeru poraza - v minulih štirih dvobojih so šli Dragićevi trikrat na kolena - utegneta biti zadnji dve tekmi na domačem parketu zgolj še za prestiž. Sinoči je v drugi četrtini po delnem izidu kar 12:0 dišalo po gladki zmagi Toronta, ki se je odlepil že za zelo udobnih 18 točk, vendar pa so gostje vedeli, da v finišu rednega dela štejejo le zmage. Že do polčasa so zaostanek prepolovili, po treh četrtinah so bili le še pet točk zadaj.

Nato so zrežirali napeto in negotovo končnico obračuna, saj so najprej izid poravnali na 82:82, zatem tekmecu dopustili, da je s sedmimi točkami zapovrstjo spet pobegnil, 1,2 sekunde pred zadnjim piskom sirene pa je Tyler Johnson z zadeto trojko Miami vnovič približal na zgolj -2, a je njegovemu moštvu za popoln zasuk zmanjkalo časa. Pri poražencih je bil najbolj pri metu James Johnson z 22 točkami, k dvojnemu dvojčku je dodal še deset skokov, medtem ko se je Dragić ustavil pri 18 točkah (prosti meti 6:8, za dve 6:12, trojke 0:2) in dodal še po en skok, podajo in ukradeno žogo, medtem ko je štiri izgubil. V zmagovalni vrsti je bil z 38 točkami neustavljiv DeMar DeRozan, za katerega je bila to že 31. tekma v sezoni, v kateri je prispeval vsaj 30 točk.

Uspešnejši kot Vročica je bil Detroit, ki vsaj formalno z zmago s 114:109 na gostovanju pri tretjeuvrščeni ekipi zahoda Houstonu še ostaja v igri za izločilne boje, čeravno na enajstem mestu vzhodne konference za osmouvrščeno Indiano zaostaja tri zmage in ima do konca rednega dela zgolj še tri tekme, prvo v noči na ponedeljek, ko bo gostoval pri Memphisu. Detroit je sinoči še v začetku zadnje četrtine zaostajal za zelo izdatnih dvanajst točk (81:93), a nato izenačil na 99:99 in v finišu pokazal mirnejše živce. Izkazal se je srbski orjak Boban Marjanović s 27 točkami in 12 skoki, medtem ko je Beno Udrih v 18 minutah in pol na parketu prispeval 4 točke (za dve 2:7), pet asistenc ter po en skok, ukradeno in izgubljeno žogo.

Beno Udrih je solidno izkoristil priložnost. Foto: Thomas B. Shea/Reuters.

 

Brez možnosti za končnico pa je že davno ostal New York, ki je moral sinoči tretjič v zadnjih štirih tekmah na kolena, s 101:88 ga je pred domačimi navijači odpravil Memphis. Po boljšem začetku domačih so se v tretji četrtini razigrali tudi Kratkohlačniki, ki so celo malenkostno pobegnili (70:66), nato pa ponovno zaspali in tekmecu dovolili delni izid 11:0, s katerim je bil zmagovalec dokončno odločen. Saša Vujačič je v 21 minutah zmogel 7 točk (prosti meti 1:2, za dve 0:1, trojke 2:7), pet skokov in tri asistence, pri zmagovalcih pa se je Mike Conley odlikoval z 31 točkami in kar sedmimi zadetimi trojkami.

Saša Vujačič je skušal blokirati met Zacha Randolpha. Foto: Justin Ford/Reuters.

 

IZIDI LIGE NBA

Toronto Raptors : Miami Heat 96:94 (Goran Dragić 18 točk, 1 skok, 1 podaja, 1 ukradena in 4 izgubljene žoge v 36 minutah)

Houston Rockets : Detroit Pistons 109:114 (Beno Udrih 4 točke, 1 skok, 5 podaj, 1 ukradena in 1 izgubljena žoga v 19 minutah)

Memphis Grizzlies : New York Knicks 101:88 (Saša Vujačič 7 točk, 5 skokov in 3 podaje v 21 minutah)

Cleveland Cavaliers : Atlanta Hawks 100:114
Dallas Mavericks : San Antonio Spurs 89:102
Denver Nuggets : New Orleans Pelicans 122:106
Utah Jazz : Minnesota Timberwolves 120:113
Phoenix Suns : Oklahoma City Thunder 120:99
Los Angeles Lakers : Sacramento Kings 98:94