NBA: Dragićevih 18 točk za novo zmago Phoenixa (VIDEO)

Košarkarjem Clevelanda na gostovanju pri Soncih ni pomagalo niti 33 točk zvezdniškega povratnika LeBrona Jamesa.

Objavljeno
14. januar 2015 06.59
NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Phoenix - Košarkarji Phoenixa so se po dveh zaporednih porazih v ligi NBA, nazadnje so nesrečno pokleknili pred Memphisom Bena Udriha, znova zajahali zmagovalni val. Sinoči so namreč pred domačimi pristaši s 107:100 odpravili zasedbo Clevelanda, ki je bila pravcati tekmec po meri, saj je - kljub vrnitvi superzvezdnika LeBrona Jamesa in nedavnem angažmaju ruskega orjaškega centra, 216 centimetrov visokega Timofeja Mozgova - izgubila zadnjih šest dvobojev oziroma zmagala v le enem od zadnjih desetih poskusov.

Sonca so se tako dokopala do 23. zmage v sezoni, ki je bila povsem zaslužena, saj so tekmeci vodili le petkrat v dvoboju, nikdar za več kot dve točki, kar se je zgodilo v zadnji četrtini pri izidu 90:88. Pred tem so se gostitelji kmalu po glavnem odmoru z delnim izidom 15:4 odlepili že za varnih petnajst točk in si s tem tlakovali pot do uspeha, pa čeravno se žilavi Cleveland vse do konca ni vdal kar tako zlahka.

Slovenski reprezentančni as Goran Dragić je pri zmagovalcih sicer igral kar pet minut manj kot drugi organizator igre Eric Bledsoe, vseeno pa je bil bolj pri metu in je v 33 minutah prispeval 18 točk (prosti meti 1:2, za dve 7:11, trojke 1:4), lastno statistiko pa obogatil še z dvema skokoma, štirimi asistencami in dvema ukradenima žogama, po drugi strani pa si je privoščil tudi tri izgubljene žoge. Njegov mlajši brat Zoran Dragić, ki v tej sezoni le izjemoma dobiva priložnost za dokazovanje, vnovič ni našel mesta niti v postavi domačih, ki jih je s tribun bodrilo 16.819 navijačev.

V vrstah Phoenixa se je z naskokom najbolj izkazal krilni igralec Markieff Morris (pod taktirko Jeffa Hornacka sicer igra tudi njegov brat dvojček Marcus Morris), ki se je v dobrih 38 minutah na parketu ustavil šele pri 35 točkah z uspešnim metom za dve (13:18), zbral je tudi sedem skokov - v tej prvini so bili gostje sicer precej boljši (razmerje 42:34).

Clevelandu za nameček ni pomagalo niti trinajst zadetih trojk, kar osem (iz 14 poskusov) jih je prispeval organizator J. R. Smith, ki je sicer dosegel 29 točk, a ni bil najučinkovitejši mož v svoji zasedbi. Še bolj je namreč izstopal LeBron James (33 točk, met za dve 8:10, sedem skokov in pet podaj), ki pa ob vrnitvi po večtedenski odsotnosti ni mogel preprečiti dvajsetega poraza Clevelanda v sezoni.