NBA: Dragićevih 20 točk tokrat premalo (VIDEO)

Košarkarji Miamija na domačem parketu niso bili kos Ostrogam iz San Antonia (100:117) in so vpisali drugi poraz.

Objavljeno
26. oktober 2017 08.42
J. P.
J. P.

Miami - Nova uspešna predstava sokapetana Gorana Dragića, najkoristnejšega igralca nedavnega zlatega evropskega prvenstva, je bila premalo, da bi se košarkarji Miamija sinoči veselili tretje zaporedne zmage v ligi NBA. Bili so daleč od nje, pred polnimi tribunami domače dvorane American Airlines Arena so morali namreč premoč priznati San Antoniu, ki je bil boljši s prepričljivih 117:100. Vročica je dosegla najmanj in prejela največ točk doslej v sezoni, Ostroge pa so bile najučinkovitejše in ostajajo po štirih obračunih še neporažene.

Enaintridesetletni ljubljanski organizator igre je bil vnovič med najopaznejšimi na parketu, na katerem je prebil kar 37 minut in pol, v tem času pa prispeval 20 točk (met za dve 7:12, trojke 2:4), štiri skoke ter po eno asistenco in ukradeno žogo, enkrat pa si je tudi privoščil napako in žogo izgubil. Zanimivo: v vseh dosedanjih štirih dvobojih je bil priljubljeni Dragić, ki je včeraj nakazal, da morda vendarle še ni dokončno slekel niti reprezentančnega dresa, približno enako učinkovit in dosegel med 17 in 23 točk, njegovo trenutno povprečje je 19,8 točke na tekmo.

Z izjemo začetka druge četrtine, nazadnje pri 47:45, niso gostitelji nikdar vodili. Ostroge so na glavni odmor odnesle pet točk zaloge, Vročica je stik držala še do izida 69:73, nato pa so gostje z delnim izidom 20:4 rešili vse dvome o zmagovalcu. V zadnjem delu je razlika narasla že na +20, domača zasedba jo je do konca zgolj malenkostno ublažila. Pri zmagovalcih je s kar 31 doseženimi točkami močno izstopal LaMarcus Aldridge, pri poražencih pa sta bila od Dragića učinkovitejša rezervist Tyler Johnson (23 točk) in James Johnson (21 točk in devet skokov).

»Zelo težko je zmagati v dvoboju s takšnim tekmecem, če igraš dobro izključno v napadu. Treba bi bilo zaustaviti tudi kak njegov met, tokrat naša obramba žal ni bila na pričakovani ravni,« je poudaril Dragić, njegove besede pa je podkrepil trener Erik Spoelstra: »Res je, obrambne naloge so nam preglavice povzročale že od prvih minut, kar je zelo čvrst, a obenem tudi učinkovit nasprotnik znal kaznovati. Očitno je bilo, kakšno željo in ciljem igra, boril se je za sleherno žogo.«

Nov zalogaj zasedbo Miamija čaka v noči na nedeljo, ko bo pred domačim avditorijem gostila soseda na razpredelnici, enako uspešen Boston, ki je po uvodnih dveh porazih nato dvakrat zapovrstjo zmagal.

IZIDI LIGE NBA

Miami Heat : San Antonio Spurs 100:117 (Goran Dragić 20 točk, 4 skoki, 1 podaja, 1 ukradena in 1 izgubljena žoga v 37 minutah)

Charlotte Hornets : Denver Nuggets 110:93
Detroit Pistons : Minnesota Timberwolves 122:101
Philadelphia 76ers : Houston Rockets 104:105
Brooklyn Nets : Cleveland Cavaliers 112:107
Oklahoma City Thunder : Indiana Pacers 114:96
Dallas Mavericks : Memphis Grizzlies 103:94
Phoenix Suns : Utah Jazz 97:88
Golden State Warriors : Toronto Raptors 117:112
Los Angeles Lakers : Washington Wizards 102:99 - po podaljšku