NBA: drugi najhujši poraz Dragićevega Miamija v sezoni (VIDEO)

Košarkarji Vročice so na gostovanju v San Antoniu pokleknili z 88:112. Štiri točke Gorana Dragića, šest Saše Vujačiča.

Objavljeno
24. marec 2016 07.46
NBA/
J. P.
J. P.

San Antonio - Košarkarji Miamija so bili sinoči brez možnosti za uspeh na gostovanju pri San Antoniu, ki jih je v okviru lige NBA odpravil s kar 112:88. To je drugi najhujši poraz Vročice v sezoni, še za točko več je namreč sredi januarja izgubila na gostovanju pri Oklahomi (74:99). Ostroge so bile uspešne sedmič v zadnjih osmih dvobojih in šestdesetič v sezoni, s čimer trdno držijo drugo mesto na razpredelnici zahodne konference - med vsemi ligaši je tri zmage boljši zgolj Golden State.

Miami je šel po drugi strani že tridesetič v sezoni na kolena, a vseeno ostaja na šestem mestu vzhoda v razmeroma varnih vodah, kar se napredovanja v izločilne boje tiče. Zaenkrat ima pet zmag zaloge pred devetim Chicagom. Sinoči dvomov o zmagovalcu ni bilo. Gostje so v celotnem obračunu vodili enkrat samkrat, s 30:28, a so se do glavnega odmora, ko je bila razlika znosnih devet točk, še razmeroma čvrsto upirali. Dokaj razburljive zgodbe pa je bilo konec v tretji četrtini, ko so domači zmogli neverjeten delni izid kar 25:4.

Pri zmagovalcih se je udeleženec tekme vseh zvezd Kawhi Leonard ustavil pri zanj rekordnih 32 točkah, preden je moral v tretji četrtini predčasno v garderobo zaradi poškodbe, ki pa mu bo predvidoma vzela kvečjemu nekaj dni. Rezervist Boban Marjanović je v zgolj 14 minutah na parketu nasul kar 19 točk ob metu iz igre 9:12. Miami - nastopil je brez standardnih Chrisa Bosha in Luola Denga - je še četrtič zapored izgubil proti San Antoniu v rednem delu sezone, nazadnje ga je ugnal 26. januarja 2014, v dvorani AT&T Center pa 13. marca 2013.

Tokrat je začetna peterka Vročice, v kateri je bil s 16 točkami dokaj razigran zgolj Dwyane Wade, povsem pregorela in prispevala pičlih 36 točk, zelo neučinkovit je bil tudi slovenski as Goran Dragić, ki je v 25 minutah dosegel zgolj štiri točke (za dve 2:7, trojke 0:1), dodal pa še en skok, štiri asistence, dve ukradeni in kar šest izgubljenih žog. Prav vsi štirje rezervisti, ki so stopili na parket, so prispeval dvomestno število točk, največ - 17 - Josh Richardson, medtem ko se je Hassan Whiteside veselil dvojnega dvojčka za 12 točk in 14 skokov. Zdaj zasedbo Miamija v noči na soboto čaka domač dvoboj z Orlandom.

Kratkohlačniki uspešnejši

Uspešnejši pa so bili košarkarji New Yorka, ki so na gostovanju s 115:107 odpravili zasedbo Chicaga, s čimer so vpisali prvo zmago po nizu treh zaporednih porazov, ki pa jim ne bo pretirano pomagala na morebitni poti v izločilne boje. Še vedno namreč zasedajo zgolj trinajsto mesto lestvice vzhodne konference, za osmim Detroitom, ki je še nad gladino, pa zaostajajo že devet zmag. Priložnost za nov uspeh imajo že jutri, ko se bodo z Biki, le da tokrat pred domačimi navijači, pomerili še v povratnem obračunu.

Sinoči niso dobro začeli, saj so ob koncu uvodne četrtine tekmecu dopustili delni izid 8:0, s katerim je na prvi odmor odnesel krepkih sedem točk zaloge, ki pa je izpuhtela že do konca polčasa. V nadaljevanju so Katkohlačniki močno pritisnili na plin in ob koncu tretje četrtine vodili že s +20, nekaj manj kot polovico naskoka pa zadržali do konca. V vrstah poražencev, ki so vpisali petnajst trojk (eno več od tekmeca), se je izkazal rezervist Nikola Mirotić s 35 točkami, devet trojk je zadel iz trinajstih poskusov.

Pri New Yorku je Latvijec Kristaps Porzingis z 29 doseženimi točkami izenačil karierni rekord, za dvojni dvojček (posrečil se je tudi Robinu Lopezu z enajstimi točkami in trinajstimi skoki) je dodal še deset skokov. V začetni peterki je mesto našel tudi slovenski as Saša Vujačič, ki pa je šel na klop že po 13 minutah. V tem času je prispeval šest točk - dvakrat je uspešno poskusil z razdalje -, pet skokov in po eno asistenco, ukradeno žogo in blokado.

IZIDI LIGE NBA

Chicago Bulls : New York Knicks 107:115 (Saša Vujačič 6 točk, 5 skokov, 1 podaja, 1 ukradena žoga, 1 blokada v 13 minutah)

San Antonio Spurs : Miami Heat 112:88 (Goran Dragić 4 točke, 1 skok, 4 podaje, 2 ukradeni in 6 izgubljenih žog v 25 minutah)

Cleveland Cavaliers : Milwaukee Bucks 113:104
Washington Wizards : Atlanta Hawks 101:122
Boston Celtics : Toronto Raptors 91:79
Detroit Pistons : Orlando Magic 118:102
Houston Rockets : Utah Jazz 87:89
Minnesota Timberwolves : Sacramento Kings 113:104
Denver Nuggets : Philadelphia 76ers 104:103
Phoenix Suns : Los Angeles Lakers 119:107
Portland Trail Blazers : Dallas Mavericks 109:103
Golden State Warriors : Los Angeles Clippers 114:98