NBA: Drummond najbolj sijal med vzhajajočimi zvezdami (VIDEO)

V uverturi v pestro dogajanje na vikendu vseh zvezd lige NBA je 20-letni mladenič zbral kar 30 točk in 25 skokov.

Objavljeno
15. februar 2014 06.44
Posodobljeno
15. februar 2014 06.44
Rising Star NBA All Star Challenge Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New Orleans - Ta konec tedna večina košarkarjev v ligi NBA počiva, aktivni so le tisti redki izbranci, ki nastopajo v tekmovanjih v okviru tradicionalnega slovitega vikenda zvezd, ki bo vrhunec dosegel s tekmo vseh zvezd (All-Stars). Generalka zanjo je bil sinočnji dvoboj vzhajajočih zvezd, v katerem je ekipa nekdanjega zvezdnika NBA Granta Hilla s kar 142:136 odpravila zasedbo Chrisa Webbra.

Daleč najopaznejši na parketu je bil 20-letni in 208 centimetrov visoki center Detroita Andre Drummond, ki se je ustavil šele pri 30 točkah in dodal 25 skokov, od tega kar 14 v napadu, kar je rekord v zgodovini teh tekem. Iz igre je metal 12:21, že v uvodnih desetih minutah pa je zmogel kar 16 točk in deset skokov. »Ves čas je imel v mislih, da se lahko dokaže pred vesoljno javnostjo. Navdušen sem nad njegovo prodornostjo,« mu je polaskal trener ekipe Hill Nate McMillan. Nič čudnega torej, da so Drummonda izbrali tudi za najkoristnejšega igralca obračuna.

Na strani poražencev se je še najbolj izkazal Tim Hardaway Jr., soigralec Bena Udriha pri Kratkohlačnikih iz New Yorka, ki je prispeval 36 točk, natančen je bil predvsem z razdalje, saj je zadel kar sedem trojk. Vikend zvezd v New Orleansu se bo sicer nadaljeval z današnjimi tekmovanji v metanju trojk, zabijanju in košarkarskih spretnostih, v katerih se bo preizkusil tudi slovenski zvezdnik Goran Dragić, ki pa se mu je izmuznil nastop na vrhuncu vikenda: že 63. vsakoletni tekmi vseh zvezd v noči na ponedeljek.