NBA: Durant spremenil dvorano Amway Center v svoje zasebno igrišče

Kevin Durant z 38 točkami popeljal Oklahomo do zmage nad Orlandom, Chris Bosh zaradi smrti v družini začasno zapustil Miami.

Objavljeno
02. marec 2012 07.03
Posodobljeno
02. marec 2012 07.38
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Mladi zvezdnik lige NBA Kevin Durant se v dvorani Amway Center očitno počuti izjemno dobro. Minuli konec tedna je bil na tekmi All-Star eden najboljših igralcev Zahoda in si za svojo predstavo tudi prislužil naziv najkoristnejšega igralca (MVP). Vajo je nekdanji novinec leta ponovil sinoči, ko je v dresu Oklahome gostoval pri Orlandu Magic in z 38 točkami poskrbel za sedmo zaporedno zmago svojega moštva.

Toda tekma se je za Oklahomo začela bolj klavarno, saj v prvem polčasu nikakor niso našli prave strelske forme. Stvari sta v svoje roke v zadnji četrtini vzela Durant (18 točk), ki je zadel kar pet metov za tri točke in bil nezgrešljiv tudi s črte za proste mete (9/9), izkazal pa se je tudi Russell Westbrook (29 točk, 10 asistenc).

»Po prvi četrtini sem bil zelo razočaran, saj mi prav nič ni šlo od rok. Toda trener in soigralci so me še naprej vzpodbujali in mi dejali, da verjamejo vame. Takrat sem uspel presekati vse skupaj in končno pričel zadevati,« je pojasnil Durant.

Gostitelji so dobili prvi polčas predvsem zaradi izjemno agresivne igre v obrambi, kar je košarkarjem Oklahome povzročalo precej težav, saj niso imeli odprtih metov. Orlando je prednost zadržal vse do zadnje četrtine (+11), ko sta se razigrala Durant in Westbrook. V zadnji četrtini so nato čarovniki izgubili kar 12 žog, kar so gostje iz Oklahome znali kaznovati.

»Ni nam šlo ne v napadu ne v obrambi. Največ težav z igro smo imeli v zadnji četrtini, ki nas je pokopala. Toda vse skupaj je bila dobra lekcija,« je dejal domači zvezdnik Dwight Howard, ki je tokrat dosegel 33 točk in devet skokov.

Bosh zaradi smrti v družini za nekaj dni zapustil Miami

Zvezdniško moštvo Miamija je s 107:93 odpravilo Portland Trail Blazers in zmagoviti niz podaljšalo na devet tekem. LeBron James še naprej kaže izjemne predstave, saj je bil tudi tokrat najboljši strelec vročice (38 točk, 11 skokov), Dwayne Wade jih je dodal 33 točk, medtem ko zaradi smrti v družini ni nastopil Chris Bosh.

Zagotovo ne bo igral na petkovem obračunu proti Utah Jazz, vprašljiv pa je tudi za nastop na derbiju proti Los Angeles Lakers, ki bo prihajajoči konec tedna.

Izidi lige NBA:

Orlando Magic - Oklahoma City Thunder 102:105

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 104:95

Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 100:108

Portland Trail Blazers - Miami Heat 93:107