NBA: ekipa zahoda nevarno blizu dvestotici, MVP vnovič Westbrook (VIDEO)

Na tekmi vseh zvezd je moštvo zahoda odpravilo vzhodno zasedbo s 196:173. Prvi strelec Paul George z 41 točkami.

Objavljeno
15. februar 2016 08.28
NBA/
J. P.
J. P.

Toronto - Košarkarski privrženci so sinoči v dvorani Air Canada Centre v Torontu lahko spremljali z naskokom najučinkovitejšo tekmo vseh zvezd (All-Star) lige NBA, saj je moštvo zahoda odpravilo vzhodno zasedbo s kar 196:173. Doslej je zmagovalna ekipa največ točk - po 163 - dosegla v prejšnjih dveh izvedbah, poraženci pa pred tem več kot 158 točk (lani) prav tako še niso vpisali. Prihodnje leto bo košarkarski spektakel gostila dvorana Time Warner Cable Arena v Charlottu.

Poraženo moštvo je bolje začelo, v uvodni četrtini pobegnilo že s +10, na prvi odmor pa odneslo tri točke zaloge. Tudi večino drugega dela je na parketu dominirala ekipa vzhoda, šele tik pred koncem polčasa so vajeti v svoje roke prevzeli tekmeci in ob polovici obračuna vodili s pičlih 92:90. Do konca tretje četrtine je prednost narasla na devet točk (vmes je bila tudi že +17), v končnici pa je bil promet enosmeren in razlika je skokovito narasla do končnih 23 točk.

Točkovno je bil najučinkovitejši krilni igralec vzhodne ekipe Paul George, ki se je ustavil šele pri 41 točkah, zadel pa je kar devet od moštvenih dvajsetih trojk. No, tekmeci so bili z razdalje še uspešnejši, saj so za tri poskušali kar osemdesetkrat in zadeli 31 trojk, največ - po sedem - James Harden in Russell Westbrook, ki je bil z 31 točkami prvi strelec zmagovalne ekipe, že drugič zapored pa so ga izbrali tudi za najkoristnejšega igralca dvoboja.

Priložnost za dokazovanje so dobili vsi igralci, ki so se brez izjeme tudi vpisali med strelce, med udeleženci pa ni bilo slovenskega pridiha, tudi sicer za tujce na tekmah vseh zvezd skorajda ni prostora. Dvoboj so prvič odigrali zunaj ameriških meja, kanadsko himno je uvodoma zapela priljubljena Nelly Furtado. Posebnega aplavza je bil deležen Kobe Bryant, ki je nastopil na že svoji 18. tekmi All-Star, s čimer na večni lestvici zaostaja zgolj za velikim Kareemom Abdul-Jabbarjem. Prehitel ga ne bo nikdar, saj je bila za 37-letnega veterana letošnja peizkušnja zadnja v karieri.

V 65. izvedbi atraktivne tekme se je zahodna zasedba veselila svoje 28. zmage, vendar pa je od preloma tisočletja dalje močno dominantna, saj je dobila kar enajst od 17 dvobojev. Končna razlika je bila nazadnje višja leta 2009, ko je vzhodna ekipa klonila s 119:146.

ZAHOD : VZHOD 196:173

Zahod: Curry 26, Westbrook 31, Bryant 10, Leonard 17, Durant 23 - prva peterka; Thompson 9, Harden 23, Davis 24, Paul 14, Aldridge 4, Green 4, Cousins 11.

Vzhod: Wade 8, Lowry 14, James 13, George 41, Anthony 13 - prva peterka; DeRozan 18, Wall 22, Millsap 3, Thomas 9, P. Gasol 9, Drummond 16, Horford 7.