NBA: Evans iz Sacramenta v New Orleans

Ameriški košarkar Tyreke Evans bo zapustil Sacramento Kingse in z New Orleansom podpisal štiriletno pogodbo.

Objavljeno
05. julij 2013 11.04
Three Team Trade Basketball
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Sacramento - Severnoameriška moštva lige NBA Sacramento Kings, New Orleans Pelicans in Portland Trail Blazers so se odločila za obsežno menjavo igralcev.

Glavno ime izmenjave je košarkar Sacramenta Tyreke Evans, ki se bo pridružil New Orleansu. Kot poročajo ameriški mediji, bo najboljši novinec sezone 2009/10 z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo v višini 44 milijonov ameriških dolarjev, poleg njega pa se bo v New Orleans preselil tudi Jeff Withey iz Portlanda.

Kralji iz Sacramenta bodo v zameno za Evansa dobili Greivisa Vasqueza (New Orleans) in dva izbora Portlanda v drugem krogu nabora, Portland pa Robina Lopeza in Terrela Harrisa (New Orleans).

Prestopi bodo potrjeni po 10. juliju, ko se v ligi NBA uradno prične obdobje podpisovanja pogodb s prostimi igralci.


Belinelli k San Antoniu

27-letni košarkar Chicaga Marco Belinelli se bo pridružil San Antonio Spursom, s katerimi bo podpisal dvoletno pogodbo, vredno 6 milijonov ameriških dolarjev.

Italijan je v ligi NBA debitiral leta 2007 v dresu Golden Statea, od takrat pa igral še za Toronto, New Orleans in nazadnje za Chicago, s katerim se je v pretekli sezoni prebil do drugega kola končnice, kjer je bil s 4:1 boljši kasnejši prvak Miami.

Marco Belinelli je v pretekli sezoni v povprečju dosegal po 9,6 točke, 2 asistenci in 1,9 podaje na tekmo. Ena izmed glavnih odlik italijanskega košarkarja so meti za tri točke, v pretekli sezoni je bil njegov odstotek zadetih metov 35,5.

Clark okrepil Cleveland

25-letni član Los Angeles Lakersov Earl Clark se je odločil za selitev k moštvu Cleveland Cavaliers. Ti so Clarku ponudili dvoletno pogodbo, vredno 9 milijonov ameriških dolarjev.

Ameriški košarkar je v minuli sezoni v povprečju vknjižil 7,3 točke in 5,5 skoka in 23,1 minute na tekmo, pri Clevelandu pa bo znova igral pod vodstvom nekdanjega trenerja Jezernikov Mikom Brownom.

Clark je svojo kariero v ligi NBA začel leta 2009, ko ga je v prvem krogu nabora izbral Phoenix, pred prihodom k Los Angelesu pa je bil član Orlanda.