NBA: Golden State v lovu na domači rekord ugnal tudi Miami

Košarkarji Miamija so na gostovanju pri Bojevnikih izgubili s 103:111. Goran Dragić je vpisal 13 točk, 5 skokov in 5 podaj.

Objavljeno
12. januar 2016 08.37

Oakland - Najbolj vroče moštvo severnoameriške košarkarske lige Golden State Warriors je ohladilo tudi Vročico. Na domačem parketu so Bojevniki s 111:103 so premagali Miami Heat in prišli že do svoje 36. zaporedne domače zmage, s čimer so izenačili četrti najdaljši niz domačih tekem v ligi NBA. Rekord 44 zmag iz sezone 1996/97 drži Chicago Bulls.

Čeprav v začetku tekme prvi zvezdnik Stephen Curry ni bil najbolj razpoložen in zgrešil kar sedem od prvih devetih (skupno 11) poskusov za tri točke, vseeno pa je bil na koncu z 31 točkami prvi igralec tekme, dodal je še dva skoka in šest podaj. Draymond Green je dodal 22 točk in 12 skokov.

»To je eden izmed tistih trenutkov, ko se zaveš, da imaš 36 zmag in le dva poraza. To je noro. Kot da bi bili v srednji šoli. Ampak želimo ostati v tem ritmu,« je po tekmi dejal branilec domačih Shaun Livingston, ki je bil s šestimi podajami ob Curryju najboljši podajalec Golden Stata.

Miami ni igral slabo, še zlasti v prvem polčasu skorajda ni zagrešil napake in potrpežljivo sledil Bojevnikom, ki so ob koncu tretje četrtine zaostajali za deset točk, a se pred zadnjim delom vseeno približali le na tri točke, tudi po zaslugi odličnega polaganja Gorana Dragića. Toda na začetku zadnje četrtine je Marreese Speights, ki ni igral v prvih treh delih igre, s šestimi zaporednimi točkami domače povedel na 88:79, od tega pa se gosti, ki so igrali brez poškodovanega centra Hassana Whitesida, niso več pobrali.

Dragić je v 36 minutah dosegel 13 točk ter po pet skokov in podaj. Beno Udrih tokrat ni dobil priložnosti. Najboljši mož Miamija je bil z 20 točkami Dwyane Wade, Chris Bosh in Gerald Green sta jih dodala po 15. Miami je sicer na prejšnjih 11 tekmah v Oaklandu kar osemkrat zmagal, a tokrat ni zmogel mimo Bojevnikov, četudi Curry sploh ni imel svojega najboljšega večera.

Na preostalih dveh tekmah je San Antonio, druga ekipa zahodne konference in tudi lige (33 zmag, 6 porazov), v gosteh ugnal Brooklyn Nets s 106:79, kar je bila osma zaporedna zmaga za Teksačane, pri katerih je LaMarcus Aldridge zbral 25 točk in 11 skokov, Washington pa je v Chicagu zmagal s 114:100. Kar sedem igralcev gostov je doseglo vsaj deset točk, največ pa John Wall, in sicer 17. Temu je dodal še deset podaj.

  

NBA:

Brooklyn Nets - San Antonio Spurs 79:106

Chicago Bulls - Washington Wizards 100:114

Golden State Warriors - Miami Heat 111:103

(Goran Dragić 36 minut, 13 točk, 5 skokov, 5 podaj za Miami)
(Beno Udrih ni igral za Miami)