NBA: Golden State razstavil Kratkohlačnike na prafaktorje (VIDEO)

Košarkarji New Yorka so vpisali najhujši poraz v sezoni, Bojevniki so jih odpravili s kar 121:85. Štiri točke Vujačiča.

Objavljeno
17. marec 2016 07.13
SPO-BKO-BKN-NEW-YORK-KNICKS-V-GOLDEN-STATE-WARRIORS
J. P.
J. P.

Oakland - Sinočnji dvoboj z zadnjimi dobitniki šampionskih prstanov, zasedbo Golden Stata, je razgalil izjemno kakovostno razliko košarkarjev New Yorka do vrha lige NBA. Na gostovanju v dvorani Oracle Arena so namreč izgubili s kar 85:121, kar je daleč najvišji poraz Kratkohlačnikov v sezoni, z njim pa ostajajo zgolj trinajsto moštvo vzhodne konference in pet zmag oddaljeni od izločilnih bojev. Bojevniki so, po drugi strani, najuspešnejša ekipa ne zgolj zahoda, temveč celotne lige, v žepu imajo že 61 zmag, v zadnjih 14 obračunih so tekmece ugnali kar trinajstkrat, nepričakovano pa v začetku meseca klecnili zgolj pred Jezerniki iz Los Angelesa.

Gostje so vodili z 2:0 in 4:2, vse ostalo je bilo v domeni Golden Stata, ki je v vseh prvih treh četrtinah dosegel po več kot 30 točk. Tako je bila že sredi drugega dela razlika na semaforju +19, po delnem izidu 10:0 pa so bili domači ob prehodu v zadnjo četrtino že kar 33 točk spredaj. Končni razkorak (36 točk) je bil tudi najvišji v dvoboju. Zmagovalci so zadeli neverjetnih 18 trojk iz 37 poskusov, v tem pogledu sta izstopala Stephen Curry, ki je bil z razdalje uspešen osemkrat, sicer pa prispeval izjemnih 34 točk, in Klay Thompson z 19 točkami, od tega petimi trojkami.

Ni pa veliko do trojnega dvojčka zmanjkalo Draymondu Greenu, ki je v statistiko vpisal enajst skokov in deset asistenc, a bil nekoliko premalo pri metu, saj je nanizal zgolj šest točk. Vseh dvanajst igralcev, ki je stopilo na parket, se je vpisalo tudi med strelce. Na drugi strani je priložnost v prvi peterki New Yorka dobil tudi slovenski as Saša Vujačič, ki pa je ni optimalno izkoristil, ob slabem metu iz igre (2:8) je namreč v 21 minutah na parketu vknjižil štiri točke, dodal pa še štiri skoke, eno podajo ter po eno ukradeno in izgubljeno žogo. Rezervisti so dosegli kar 57 točk, najučinkovitejši pri poražencih pa je bil sicer Carmelo Anthony (18). Zdaj Kratkohlačnike šele v noči na nedeljo čaka gostovanje pri Washingtonu, ki prav tako še nima zagotovljene končnice.

IZIDI LIGE NBA

Golden State Warriors : New York Knicks 121:85 (Saša Vujačič 4 točke, 4 skoki, 1 podaja, 1 ukradena in 1 izgubljena žoga v 21 minutah)

Boston Celtics : Oklahoma City Thunder 109:130
Charlotte Hornets : Orlando Magic 107:99
Cleveland Cavaliers : Dallas Mavericks 99:98
Washington Wizards : Chicago Bulls 117:96
Detroit Pistons : Atlanta Hawks 114:108
Memphis Grizzlies : Minnesota Timberwolves 108:114
Houston Rockets : Los Angeles Clippers 106:122
Sacramento Kings : New Orleans Pelicans 108:123