NBA: Goran Dragić drugič zapored prisilno miroval (VIDEO)

Trener Miamija Eric Spoelstra z njim ni hotel tvegati, saj ga mučijo bolečine v hrbtu. Beno Udrih do zmage nad Biki.

Objavljeno
10. marec 2015 08.03
NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Miami - Košarkarji Miamija, finalisti minule sezone lige NBA, še naprej poplesavajo po robu, kar se uvrstitve v izločilne boje tiče. Trenutno zasedajo deveto mesto na razpredelnici vzhodne konference, bili pa bi sedmi, če bi izkoristili lepo priložnost in sinoči v dvoboju sosedov na lestvici pred domačimi navijači na kolena spravili zasedbo Bostona. Kar pa se ni zgodilo, gostje so se veselili zmage s 100:90 in še dodatno zapletli bitko za preboj v končnico.

Vendar pa je bila zmaga Bostona čista kot solza, saj je Vročica poleg začetnega pobega z 2:0 malenkostno vodila zgolj še sredi tretje četrtine, vendar nikoli več kot za tri točke. Gostiteljem, ki ostajajo pri 28 zmagah, ni pomagal niti nov izjemen strelski večer prvega zvezdnika Dwyana Wada, ki se je ustavil šele pri 34 točkah (met iz igre 13:23), sicer pa so jih tekmeci predvsem silovito preskakali (razmerje 32:43).

Trener Eric Spoelstra je lahko vnovič računal na pomoč standardnih članov začetne peterke, krilnega igralca Luola Denga (11 točk) in centra Hassana Whitesida (7), ki ju na prejšnji tekmi ni bilo, tokrat pa nista prispevala pričakovanega učinka. Še več: Whiteside si je sredi tretje četrtine zaradi grobega naleta izza hrbta prislužil izključitev, že drugo v zadnjih štirih obračunih. »Še precej se bo moral naučiti,« je neukrotljivemu 25-letnemu soigralcu požugal Wade.

Zato pa priložnosti za igro drugič zapored ni dobil slovenski reprezentančni as Goran Dragić, ki je bil za vsak primer resda v postavi, a zaradi težav s hrbtom trener z njim ni želel tvegati. Njegovo usodo je delil tudi 34-letni krilni center Udonis Haslem, ki je prav tako obsedel na klopi s poškodovanim kolenom in zapestjem. Težko je reči, ali bo 28-letni Ljubljančan nared za prihodnji dvoboj, ko bo Miami v noči na četrtek gostil zasedbo Brooklyna, ki v zadnjih treh tekmah ne pozna zmage.

»Gogi« je sicer v noči na soboto s precejšnje višine padel na parket in težavam z ramo dodal še bolečine v hrbtu. Trenutno ima status igralca »day-to-day«, torej se lahko na vsaki tekmi vrne v igro. Če se njegovo stanje ne bo izboljšalo, bi utegnil klub ponovno angažirati njegovega brata Zorana, ki ga je sicer nedavno poslal na kaljenje v razvojno ligo.

Pri Bostonu je bil najbolj pri metu rezervist Isaiah Thomas, dovčerajšnji Dragićev soigralec pri Soncih iz Phoenixa, ki je zmogel 25 točk, od tega tri trojke.

Več uspeha pa je imel Memphis, ki je v derbiju zasedb, ki krojita vrh vsaka svoje konference, na gostovanju s 101:91 odpravil Bike iz Chicaga in se veselil že 45. zmage v sezoni, s tem pa zadržal drugo mesto na zahodu in tretje v ligi NBA. Vnovič se je strelsko najbolj izkazal španski center Marc Gasol s 23 točkami, ki je bil v bratovskem dvoboju uspešnejši od tekmečevega krilnega igralca Pauja, ki je vknjižil dvojnega dvojčka s 13 točkami in 11 skoki. Podobno se je posrečilo še Nikoli Mirotiću (18 točk, 12 skokov).

V vrstah zmagovalcev je Beno Udrih na svojo priložnost čakal s klopi, nato pa v 19 minutah na parketu ob slabšem metu iz igre (za dve 1:5) zmogel dve točki, a bil koristnejši v drugih segmentih, saj je dodal po šest skokov in asistenc ter eno ukradeno žogo. V noči na četrtek zdaj Grizlije čaka gostovanje pri današnjem Miamijevem »krvniku« Bostonu, medtem ko bodo skušali Biki niz treh zaporednih porazov prekiniti v obračunu z odpisano Philadelphio.