NBA: Goran Dragić že blesti v Miamiju, na parketu tudi Zoran

Že na drugi tekmi v dresu Vročice je Goran Dragić ujel pravi ritem in ob zmagi nad Philadelphio s 119:108 vpisal 23 točk.

Objavljeno
24. februar 2015 05.49
Posodobljeno
24. februar 2015 05.49
NBA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Miami - Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić ni potreboval veliko časa, da se je po odmevni selitvi v Miami ujel z novo ekipo. Po uvodnem porazu proti New Orleansu je že na sinočnji tekmi s Philadelphio zablestel v svojem slogu in dosegel dvojni dvojček: 23 točk in 10 podaj.

Priložnost je dobil tudi Zoran Dragić, ki pa v treh minutah in pol na igrišču ni dosegel nobene točke. »Gogi« je imel najvišjo minutažo med domačimi igralci - več kot 33 minut - ter odličen met iz igre - 9:14. Ob tem je ukradel še dve žogi, ujel dva skoka ter izgubil tri napade.

Ljubljančan se je po dveh treningih že veliko bolje znašel v ekipi in že napovedal lepe časa v Miamiju. »Hitro se je prilagodil, ve, kako hitro igrati. Mislim, da se bo lahko le še izboljšal,« je o novem soigralcu povedal zvezdnik Dwayne Wade.

Miami je ob zmagi s 119:108 dosegel tudi najvišji izid v tej sezoni, znova pa je bil med zaslužnejšimi za zmago Luol Deng z 29 točkami in metom 11:14. »Poznam svojo najboljšo igro. Ne trudim se preveč z žogo, ko žoga lepo potuje po igrišču nam gre najboljše,« je povedal Deng, ki je več kot 20 točk dosegel osmič v sezoni.

Wade je dosegel 18 točk, Hassan Whiteside jih je dodal 12 s 14 skoki, Miami pa je ostal na sedmem mestu v vzhodni konferenci, ki vodi v končnico. Za Philadelphio je Hollis Thompson dal 22 točk, 18 pa Nerlens Noel.

Miami je bil občutno boljši v skoku (45:33), trener Erik Spoelstra pa je v zadnji četrtini lahko povsem odpočil Whitesida in Wada. Philadelphia je v tretji četrtini vodila za šest točk (67:61), a je nato Vročica v zadnjih devetih minutah dosegla delni izid 30:12. Za to sta bila najbolj zaslužna Dragić in Deng, ki sta v tretji četrtini skupaj dosegla kar 20 točk.

V vseh pogledih je bil večer za Vročico uspešen, trener Spoelstra je sporočil tudi dobro novico o Chrisu Boshu, ki naj bi se že kmalu vrnil iz bolnišnice, še vedno pa ni znano, ali bo v tej sezoni še lahko zaigral.

Zmago je zabeležil tudi Memphis Bena Udriha. Z 90:87 je v gosteh premagal Los Angeles Clippers, Šempetrčan pa je v dobrih sedmih minutah zbral štiri točke.

Dosežek večera pa je uspel bradatemu Jamesu Hardenu, ki sestavil svojega četrtega trojnega dvojčka v karieri 31 točk, 11 skokov in 10 podaj. Houston je tako brez težav premagal Minnesoto s 113:102.