NBA: Grizliji zaustavili LA Clippers na poti v drugi krog

V ligi NBA je na peti tekmi končnice moštvo Los Angeles Clippers proti Memphisu doživelo poraz na domačem parketu.

Objavljeno
01. maj 2013 10.37
SPO-BKO-BKN-74453582
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Los Angeles - Košarkarji so v prvem krogu končnice severnoameriške košarkarske lige NBA odigrali dve tekmi. Moštvo Los Angeles Clippers je moralo pod domačima obročema priznati premoč ekipi iz Memphisa, ki je slavila s 103:93 in povedla s 3:2 v zmagah. Denver se je izognil prezgodnjemu slovesu po domači zmagi nad Golden Statom s 107:100.

Memphis je v Los Angelesu slavil na krilih Zacha Randolpha, ki je 10 od skupno 25 točk prispeval v zadnji četrtini. Izkazal se je tudi Mike Conley z 20 točkami. Naslednja tekma bo v petek v Memphisu, kjer lahko že pade odločitev o potniku v naslednji krog končnice. Na strani Memphisa je bila tudi Fortuna, saj je košarkar prve peterke najboljšega moštva pacifiške skupine Clippers Blake Griffin zapustil parket v prvi četrtini z zvitim gležnjem. Najboljši strelec večera je bil Chris Paul, ki pa kljub 35 točkam ni mogel preprečiti poraza moštva iz Los Angelesa.

Ekipa Golden State Warriors je zapravila prvo zaključno žogo za napredovanje v naslednji krog ter vodi s 3:2 v zmagah. Naslednja priložnost bo že v četrtek na domačem terenu. Pri Denverju je bil najbolj razpoložen Andre Iguodala, ki je prispeval 25 točk in 12 skokov, Ty Lawson je dodal 19 točk in 10 podaj, Kenneth Faried pa je vpisal 13 točk in 10 skokov. Harrison Barnes je bil vodilni strelec Golden Stata s 23 točkami in devetimi skoki.

NBA, končnica, 1. krog:

Zahod:

Denver Nuggets - Golden State Warriors 107:100
(Golden State vodi s 3:2 v zmagah.)

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 93:103
(Memphis vodi s 3:2 v zmagah.)