NBA: Harden v zadnji sekundi ugnal Dragićev Phoenix (VIDEO)

Goran Dragić se ni naigral, v 15 minutah na parketu je prispeval dve točki, njegov mlajši brat Zoran je obsedel na klopi.

Objavljeno
24. januar 2015 08.58
BKN-HOUSTON-ROCKETS-V-PHOENIX-SUNS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Phoenix - Košarkarji Phoenixa so v sinočnjem domačem dvoboju lige NBA s Houstonom (111:113) lovili še peto zaporedno zmago in jo kljub slabemu začetku tudi skorajda ujeli, naposled jim je zmanjkala kaka sekunda in drobec energije. Z izjemo uvodne četrtine, ko so trikrat vodila za točko ali dve, so bila Sonca ves čas v zaostanku, še sredi zadnjega dela za velikih šestnajst točk (86:102), šele nato so pljunila v roke in se z delnim izidom 17:3 povsem približala. Sedemnajst sekund pred koncem je Mark Morris z zadetim košem in še dodatnim prostim metom izenačili na 111:111, v zadnjih sekundah pa je prvi junak tekme, James Harden, prevzel odgovornost na svoje rame, sprožil s polrazdalje in zadel za končno trdo prigarano zmago, že trideseto v sezoni, kar Rakete uvršča na četrto mesto zahodne konference.

Phoenix še naprej izločilne boje drži za rep. Goran Dragić tokrat ni bil pri metu, v 15 minutah na parketu je petkrat sprožil iz igre in zadel le enkrat, prav tako sta v prazno letela oba prosta meta, torej se je ustavil že pri dveh točkah, dodal pa še dve asistenci. Precej bolj razigrana na položaju organizatorja sta bila Eric Bledsoe, ki je vknjižil 25 točk (ter osem skokov in devet podaj), in Isaiah Thomas z 22 točkami, od tega štirimi trojkami. Rezervisti so prispevali kar 53 točk, Zoran Dragić je sicer bil na klopi, vendar pa - podobno kot Archie Goodwin in Reggie Bullock - na parket ni stopil.

Pri zmagovalcih, pri katerih je moral zvezdniški center Dwight Howard zavoljo poškodbe gležnja s parketa že po devetih minutah in se nanj ni več vrnil, je kar šesterica igralcev zmogla dvomestno število točk, daleč najbolj razigran pa je bil v 40 minutah kajpak mož odločitve James Harden z dvojnim dvojčkom: 33 točkam (prosti meti 14:17, za dve 5:12, trojke 3:6) je dodal 10 asistenc, pa tudi šest obrambnih skokov, tri ukradene žoge, eno blokado in tri izgubljene žoge. Zdaj Phoenix, ki ostaja pri šestindvajsetih zmagah, v noči na ponedeljek čaka še šesti zaporedni dvoboj pred domačimi navijači, v dvorano US Airway Center prihaja Los Angeles Clippers.