NBA: Hayward po šovu v tretji četrtini dotolkel Miami

Košarkarji Utah Jazz so z 98:83 ugnali Miami Heat, pri katerih je Goran Dragić dosegel 16 točk, Beno Udrih pa 5.

Objavljeno
09. januar 2016 23.47
Posodobljeno
10. januar 2016 05.58
G. L.
G. L.

Salt Lake City - Moštvo Miami Heat s Slovencema Goranom Dragićem in Benom Udrihom je na drugem od svojih kar šestih zaporednih gostovanj moralo priznati premoč zasedbi Utah Jazz, ki je bila v Salt Lake Cityju boljša z 98:83. Košarkarji s Floride so zatajili predvsem v drugem polčasu, v katerem so zadeli vsega 30,4 odstotkov metov iz igre. 

Nenatančen je bil zlasti njihov prvi zvezdnik Dwyane Wade, ki je ob metu 3:17 dosegel zanj skromnih 8 točk. Natančnejša sta bila Dragić (iz igre 6:11), ki je dosegel 16 točk, a v svojo statistiko vpisal vsega po en skok in ukradeno žogo ter dodal še štiri izgubljene, in Udrih (2:6) s petimi točkami ter po štirimi skoki in podajami. Pri Vročici je bil s 24 točkami najuspešnejši Chris Bosh, medtem ko se je na drugi strani vse vrtelo okrog Gordona Haywarda.

Krilni košarkar Utaha je namreč dosegel kar 34 točk, od tega kar 18 v tretji četrtini, ko so domačini tekmo obrnili v svojo korist. Prvi polčas je pripadel Miamiju, ki je po kar enajstih koših Dragića uvodno četrtino dobil z 29:19, po dveh pa je bil spredaj z 49:45.

V tretji četrtini je nato zablestel Hayward in dosegel kar devet zaporednih točk za vodstvo domačih z 69:60. Gostom se je v zadnji četrtini uspelo zgolj še približati, dokler jih ni dotolkla naslednja mini serija Jazza (6:0) za odločilno razliko desetih točk (88:76).

»Ko sem videl, da je šlo nekaj žog skozi obroč, se mi je koš kar odprl in seveda sem nadaljeval. Vedel sem, da moram ostati agresiven skozi celo tekmo, saj sem želel obdržati svoj ritem,« je ameriškim medijem po tekmi povedal Hayward.

Miami je predvsem po njegovi zaslugi vpisal svoj petnajsti poraz sezone (razmerje 22:15), s katerim je na petem mestu vzhodne konference. Utah je s 16 zmagami in 20 porazi osmi na zahodu.

Dragića, Udriha in druščino v noči na torek čaka že naslednji zahteven preizkus, saj se bodo v Oaklandu udarili s prvaki lige NBA Golden State Warriors. Utah, ki je nocoj spet nastopil brez Derricka Favorsa, Rodneyja Hooda in dlje časa odsotnega Aleca Burksa, bo že dan prej gostoval pri Los Angeles Lakers.

Prvaki z razpoloženim Curryjem prek Kraljev

Podobno kot v Salt Lake Cityju se je tudi v Sacramentu na obračunu med domačimi Kralji in gostujočimi Golden State Warriors tekma prelomila v tretji četrtini. Aktualni prvaki so jo dobili s 36:26 in si po relativno izenačenem prvem polčasu priigrali odločilnih 12 točk zaloge za zadnjo četrtino.

Nezaustavljiv je bil najkoristnejši igralec minule sezone Stephen Curry, ki je zadel kar osem trojk in končal pri 38 točkah, 11 asistencah in šestih skokih. Pri že dvanajsti zaporedni zmagi Bojevnikov nad Sacramentom mu je najbolj pomagal Draymond Green s 25 koši in devetimi podajami. Pri domačih je 33 točk in 10 skokov vknjižil DeMarcus Cousins, 23 točk in devet skokov pa je dodal Rudy Gay.