NBA: Houston nadoknadil 15 točk, a drugič izgubil z Oklahomo

V prvem krogu končnice v NBA Oklahoma že z 2:0 vodi proti Houstonu. Z drugim porazom Los Angeles Lakers.

Objavljeno
25. april 2013 10.17
Lakers Spurs Basketball
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Oklahoma - V prvem krogu končnice severnoameriške lige sta v zahodni konferenci do novih zmag prišla Oklahoma in San Antonio, 2:0 v zmagah je na vzhodu v odstvu tudi Indiana proti Atlanti.

Oklahoma je bila tokrat s 105:102 boljša od Houstona, do zmage sta jo popeljala Kevin Durant in Russell Westbrook z 29 točkami. Čeprav je v zadnji četrtini zapravila prednost 15 točk, delni izid 21:2 za Houston, ki igra brez poškodovanega zvezdnika Jeremyja Lina, ni bil dovolj. Oklahoma se je proti koncu tekme namreč spet zbrala, vpisala niz 10:2 in dobila še drugo tekmo v seriji.

Houston bo tako novo priložnost iskal v ponedeljek. »Zaostajali smo za 15 točk. Lahko bi se enostavno vdali, a se nismo. To nam daje upanje za naslednjo domačo tekmo,« je po tekmi dejal košarkar Houstona James Harden, ki je bil s 36 točkami in 11 skoki najboljši igralec tekasškega moštva.

Parker blestel v drugem polčasu

Do prednosti z 2:0 so v dvoboji z Los Angeles Lakers je prišel San Antonio. Zmago s 102;91 je z 28 točkami zapečatil neuničljivi francoski as Tony Parker, ki se sicer vrača po poškodbi gležnja. Blestel je zlasti v drugem polčasu, ko jih je dosegel 24. »Težko je bilo, toda vesel sem, da nam je uspelo zmagati. Bilo je pomembno, da smo ohranili zmagoviti niz na domačem igrišču. Upam, da nam bo uspelo zmagati tudi v Los Angelesu. Ključ do uspeha je naša trdna obramba,« je povedal francoski reprezetant.

Za drugo zmago si zasluge lastita tudi Kawhi Leonard in Tim Duncan, ki sta prispevala po 16 točk. V kalifornijski zasedbi sta Steve Blake in Dwight Howard prav tako dosegla po 16 točk, Španec Pau Gasol je prispeval tri manj, a pobral 13 žog pod obema obročema.

Indiana še drugič ugnala Atlanto

V vzhodni konferenci je bila na sporedu le ena tekma, Indiana je še drugič premagala Atlanto. Paul George je nasul 27 točk, kar je njegov rekord v ligi NBA, izkazal pa se je tudi George Hill z 22 točkami. V ekipi iz olimpijskega mesta sta Roy Hibbert in Gerald Green dosegla po 15 točk.

V noči na petek bodo na sporedu tri tekme: v vzhodni konferenci bo Boston gostil New York (0-2), v zahodni pa bo Los Angeles Lakers gostil San Antonio (0-2), Golden State Warriors pa Denver (1-1).

NBA, končnica, 1. krog:

Vzhod:

Indiana Pacers - Atlanta Hawks 113:98
- Indiana vodi z 2:0 v zmagah

Zahod:

Oklahoma City - Houston Rockets 105:102
- Oklahoma vodi z 2:0 v zmagah

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 102:91
- San Antonio vodi z 2:0 v zmagah