NBA: Houston še poglobil Clevelandovo krizo (VIDEO)

V zmagovalni vrsti se je bradati James Harden veselil trojnega dvojčka za 35 točk (šest trojk), 13 podaj in 11 skokov.

Objavljeno
10. november 2017 07.07
J. P.
J. P.

Houston - Košarkarji Houstona z deveto zmago v sezoni lige NBA, četrto zapovrstjo, nadaljujejo mrtvi tek z lastnikom šampionskih prstanov iz minule sezone Golden Statom, s katerim so točkovno poravnani na vrhu razpredelnice zahodne konference. Rakete so bile sinoči pred 18.055 gledalci v domaačem Toyota Centru s 117:113 uspešnejše še od finalista prejšnje sezone Clevelanda, ki mu na začetku nove ne gre nič po načrtu, saj ima v žepu pet zmag in sedem porazov in zaseda zgolj deseto mesto na vzhodu.

Konjeniki so nazadnje vodili pri 18:16, nato pa vajeti prepustili domačim, ki so se s kar trinajstimi zaporednimi točkami dokopali do udobnega vodstva, ki pa je že do glavnega odmora splahnelo. V drugi četrtini je Cleveland nasul kar 42 točk in dišalo je že po tem, da je tehtnico vendarle nagnil na svojo stran. A je ni. Drugi polčas je bil namreč spet popolnoma v znamenju Houstona, izid pa je bil poravnan zgolj še enkrat, pri 87:87. V zadnjem delu je Cleveland z delnim rezultatom 13:1 še zadnjič pokazal zobe, poteka dvoboja pa ni mogel več zasukati.

Nesporni prvi junak obračuna je bil lastnik najprepoznavnejše brade v ligi NBA James Harden, ki se je v 42 minutah na parketu veselil trojnega dvojčka za 35 točk (šest trojk), 13 podaj in 11 skokov. Tudi sicer je Houston zadel kar 16 trojk, center Clint Capela seveda ni dodal nobene, je pa prispeval dvojni dvojček z 19 točkami in 13 skoki. Pri poražencih je standardnemu prvemu zvezdniku LeBronu Jamesu, ki se je ustavil pri 33 točkah (v uvodni četrtini je nerodno stopil na športni čevelj Trevorja Arize in si lažje poškodoval levi gleženj, vendar igral naprej), odlično pomagal rezervist Jeff Green, ki je vpisal 27 točk.

IZIDI LIGE NBA

Washington Wizards : Los Angeles Lakers 111:95
Toronto Raptors : New Orleans Pelicans 122:118
Houston Rockets : Cleveland Cavaliers 117:113
Sacramento Kings : Philadelphia 76ers
Denver Nuggets : Oklahoma City Thunder