NBA: Indiana bratoma Dragić zaprla vrata v končnico (VIDEO)

Košarkarji Miamija zdaj za osmim mestom na vzhodu, ki še vodi v izločilne boje, zaostajajo neulovljivi dve zmagi.

Objavljeno
15. april 2015 09.28
NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Indiana - Košarkarji Indiane so s sinočnjo zmago po podaljšku nad Washingtonom (99:95) dokončno zaloputnili vrata v končnico bratoma Goranu in Zoranu Dragiću in njunemu Miamiju, ki je tako ostal tudi brez teoretičnih možnosti za napredovanje v izločilne boje. Indiana ima namreč na osmem mestu razpredelnice vzhodne konference zdaj 38 zmag oziroma dve več kot Vročica, ki pa ima do konca rednega dela zgolj še en dvoboj - nocoj se bo namreč poslovila na gostovanju pri Philadelphii. Morebitna zmaga finalistov lige NBA iz minule sezone je resda realna, vendar bo pirova in bo štela zgolj za statistiko, učinka pa ne bo imela.

Indiana je zmago nad Washingtonom, ki si je končnico zagotovil že prej, potrebovala za potrditev nadaljevanja tekmovalne sezone, vendar pa obračuna ni začela dobro, saj je do glavnega odmora zgolj dvakrat vodila za točko ali dve, na drugi strani pa si je Washington nabral tudi že dvanajst točk zaloge. Tudi po tretji četrtini je bil še v rahli prednosti, šele v četrti so gostitelji z delnim izidom 8:0 vendarle zrežirali zasuk in izvlekli podaljšek, v katerem je bil izid nazadnje poravnan na 87:87, nato pa se je tehtnica le prevesila na stran Indiane. Ta bo redni del zapečatila nocoj z gostovanjem pri Memphisu Bena Udriha, ki si je izločilne boje zagotovil že predčasno.

V zmagovalnem moštvu, ki je zadelo devet trojk, je bil George Hill le en skok oddaljen od trojnega dvojčka, prispeval je namreč 24 točk, devet skokov in deset podaj. Še točko več je zmogel C.J. Miles, ki je zadel štiri trojke, medtem ko se je Roy Hibbert ustavil pri dvanajstih skokih. Pri poražencih, ki so zbrali kar 59 skokov (štirje igralci so skočili po vsaj devetkrat) sta strelsko izstopala Marcin Gortat in Bradley Beal s po 19 točkami, dvojnega dvojčka se je veselil tudi John Wall s 16 točkami in enajstimi skoki.

IZIDI LIGE NBA

Phoenix Suns : Los Angeles Clippers 101:112

Boston Celtics : Toronto Raptors 95:93

Indiana Pacers : Washington Wizards 99:95 (podaljšek)