NBA: Indiana prvakom iz Miamija povzroča sive lase

Na četrti tekmi finalne serije vzhodne konference je Indiana po zmagi z 99:92 nad Miamijem izenačila izid na 2:2.

Objavljeno
29. maj 2013 10.30
NBA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Indianapolis - Košarkarji Indiane so na četrti finalni tekmi zahodne konference v NBA z 99:92 premagali Miami in izenačili izid v zmagah na 2:2. Indiana je tako znova presenetila prvake, ki  bržčas niso pričakovali tako dobrega odpora moštva iz Indianapolisa.

Eden ključnih mož za zmago Indiane je bil Roy Hibbert, ki je dosegel 23 točk in 12 skokov, prvi strelec tekme je bil zvezdnik vročice LeBron James s 24 točkami, šest skoki in petimi podajami. »Vemo, da igramo s prvaki in da se bodo borili do zadnjega, toda tudi mi se ne bomo predali. Verjetno so nas že odpisali, a bili smo pripravljeni na izziv in pustili srce na igrišču,« je po tekmi povedal glavni junak Hibbert.

Potem ko so na tretji tekmi prvaki iz Miamija vpisali rekordnih 70 točk v prvem polčasu in se Indiani oddolžili za poraz na drugi tekmi, so na zelo izenačeni četrti tekmi znova nekoliko popustili v obrambi, v treh četrtinah so zmogli doseči 72 točk. James je ob koncu srečanja napravil šesto osebno napako in zanj je bilo tekme konec. To je bila zanj prva izključitev v sezoni in druga v karieri v končnicah. Indiana je bila precej boljša v igri v raketi, kjer je dosegla 50 točk, Miami pa le 32. Miami je bil pred tem nepremagan na kar 10 tekmah v gosteh.

Za zmago Indiane je 20 točk prispeval Lance Stephenson, George Hill jih je dal 19, David West pa 14 skupaj z 12 skoki. Pri Miamiju je Mario Chalmers končal z 20 točkami, Dwyane Wade jih je zbral 16.

Serija se zdaj znova seli v Miami, kjer bodo skušali prvaki dokončati delo za uvrstitev v veliki finale NBA. Tam jih čaka San Antonio, ki je bil s 4:0 v seriji na zahodu boljši proti Memphisu.

NBA, končnica:

Vzhod, finale:

Indiana Pacers - Miami Heat 99:92

(moštvi sta v zmagah izenačeni na 2:2;)