NBA: James Harden bo združil moči s Chrisom Paulom

Sloviti Phil Jackson ni več predsednik moštva New York Knicks, Bogdan Bogdanović pred vrati Sacramenta.

Objavljeno
29. junij 2017 08.52
J. P.
J. P.

Houston - Ameriškemu košarkarskemu asu Jamesu Hardnu se je uresničila v želja: v prihodnji sezoni bo namreč njegov soigralec v Houstonu Chris Paul, prekaljeni 32-letni dosedanji organizator igre moštva Los Angeles Clippers in devetkratni zaporedni udeleženec tekme vseh zvezd (All-Star) lige NBA. Kluba sta se dogovorila za menjavo igralcev, v nasprotno smer so odšli Patrick Beverley, Lou Williams, Sam Dekker, DeAndre Liggins, Montrezl Harrell, Darrun Hilliard, Kyle Wiltjer, obenem bo kolektiv iz Los Angelesa dobil pravico do prvega izbora na naboru prihodnje leto. Paul bi sicer pri dosedanjem delodajalcu v novi sezoni zaslužil kar 24,2 milijona dolarjev, a se je vseeno odločil za menjavo sredine.

Phil Jackson izpregel

Kratkohlačniki iz New Yorka pa so ostali brez slovitega predsednika Phila Jacksona. Potem ko so četrtič zapovrstjo obtičali pred zaprtimi vrati končnice, se je 71-letni nekdanji trofejni trener, ki se je veselil rekordnih enajstih šampionskih prstanov v ligi NBA, odločil, da se s klubom, pri katerem je v predsedniški vlogi deloval od marca leta 2014, ko je podpisal petletno in 60 milijonov »zelencev« težko pogodbo, sporazumno razide. »Kratkohlačniki imajo in bodo vselej imeli posebno mesto v mojem srcu, saj sem v New Yorku začel kariero. Ko mi je James Dolan ponudil priložnost za sodelovanje, sem verjel, da lahko lovoriko po debelih štirih desetletjih vrnemo v Madison Square Garden, a so me rezultati zadnjih let razočarali,« je pojasnil Jackson.

Foto: Julie Jacobson/AFP

 

Divac povabil rojaka Bogdanovića

Srbski reprezentant Bogdan Bogdanović pa se ni mogel upreti povabilu slovitega rojaka Vladeta Divca in je tik pred podpisom pogodbe s Kralji iz Sacramenta, ki naj bi se jim za tri sezone pridružil za 36 milijonov dolarjev. V minuli sezoni je bil Bogdanović s Fenerbahčejem evropski in turški prvak, v domačem ligaškem tekmovanju so ga izbrali za najkoristnejšega igralca sezone.