NBA: James in Wade zrežirala zmago Miamija

Branilci naslova iz Miamija so na drugi tekmi finala vzhodne konference premagali Indiano s 87:83.

Objavljeno
21. maj 2014 07.31
Posodobljeno
21. maj 2014 07.59
SPO-BKO-BKN-MIAMI-HEAT-V-INDIANA-PACERS---GAME-2
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Miami - Košarkarji Miamija so dobili drugo tekmi finala vzhodne konference proti Indiani s 87:83 in izenačili izid v zmagah (vrhunce tekme si lahko ogledate v zgornjem videu).

Branilci naslova iz Miamija so po prvi četrtini zaostajali za točko (20:21), nato drugo dobili z 21:16 in na odmor odšli s prednostjo štirih točk (41:37), pred zadnjo četrtino pa so zaostajali za točko (62:63).

Zvezdnik Miamija LeBron James je v prvih treh četrtinah vknjižil zgolj 10 točk, nato pa jih je zgolj v zadnji dosegel 12 in bil eden izmed najzaslužnejših za zmago. Indiana je pet minut in pol pred koncem vodila s 75:72, ko je James dosegel šest zaporednih točk, nato pa mu je na pomoč priskočil še Dwyane Wade in dodal štiri zaporedne za delni izid 10:0 ter vodstvo z 82:75, kar je tekmo nagnilo na stran Miamija.

»V zadnji četrtini sem moral nekaj storiti. Če sem v tretji poskrbel za nekaj podaj, pa sem v zadnji moral začeti zadevati, kar mi je tudi uspelo. Zmagali smo na drugi tekmi, vendar nismo zadovoljni, imamo tri dni časa, da se pripravimo na naslednjo tekmo, ki bo zgodba zase,« je dejal James, ki je tekmo končal z 22 točkami, 7 skoki, 6 podajami in 3 blokadami.

Poleg njega je bil pri Miamiju v ospredju tudi Dwyane Wade s 23 točkami, 5 podajami in 5 skoki, pri Indiani pa je bil najbolj razpoložen Lance Stephenson s 25 točkami, 7 podajami in 6 skoki.

Naslednja tekma bo v noči s sobote na nedeljo v Miamiju.

Cleveland bo izbiral prvi

Vodstvo lige NBA je ponoči določilo, kdo bo prvi izbiral na letošnjem naboru, ki ga bo 26. junija gostil Brooklyn. V tej vlogi bo moštvo Cleveland Cavaliers, ki bo imelo še drugo leto zapored na voljo prvi izbor, v zadnjih štirih letih pa je Cleveland kar trikrat izbiral kot prvi.

Na naboru bo za Clevelandom na vrsto prišel Milwaukee, do desetega izbora v prvem krogu pa se bodo zvrstili Philadelphia, Orlando, Utah, Boston, L.A. Lakers, Sacramento, New Orleans in Philadelphia.

 

NBA, finale vzhodne konference

Indiana Pacers - Miami Heat 83:87 /1:1/

(Wade 23, James 22, Cole 11; Stephenson 25, George 14, Hill 13)