NBA: Jeremy Lin novi član Raket, veteran Kidd v New York

Mladi zvezdnik Jeremy Lin bo očitno nosil dres nekdanjega moštva Gorana Dragića, ki je ugodilo njegovim zahtevam.

Objavljeno
06. julij 2012 10.03
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

New York - Pestro dogajanje v prestopnem roku lige NBA je sinoči zaznamovalo moštvo New York Knicks. Ekipo bo zapustil mladi Jeremy Lin, ki je bil v pretekli sezoni pravzaprav odkritje sezone, a nato nesrečno staknil poškodbo in izpustil zadnji del tekmovanja. Presenetil pa je veteran Jason Kidd, ki bo zapustil Dallas in se pridružil Kratkohlačnikom.

Američan tajvanski korenin Lin je tako dosegel ustni dogovor z vodstvom Houstona in bo podpisal štiriletno pogodbo - prvi dve sezoni sta vredni 10,2 milijona dolarja, nato pa bo zadnji dve sezoni prejemal po kar 9,3 milijona. New York ima sedaj tri dni časa, da vsaj izenači ponudbo Houstona, sicer bo Lin 11. julija tudi uradno podpisal pogodbo.

»Jeremy Lin je odličen košarkar. Spoznali smo ga iz prve roke, saj je bil v uvodu pretekle sezone naš član. Mislimo, da bi bil fantastična okrepitve je dejal generalni direktor kluba Daryl Morey. Po odhodu Kyla Lowryja (Toronto) in Gorana Dragića (Phoenix) potrebujejo Rakete nujno dobrega organizatorja igre.

Če pa je New York izgubil Jeremyja Lina, pa bo očitno v svoje vrste zvabil izkušenega Jasona Kidda, ki bo odlično zapolnil nastalo vrzel. Pri Dallasu so bili sicer pred dnevi prepričani, da 39-letnega branilca prepričali, da ostane v njihovi sredini, a si slednji želi novega izziva. »Mislim, da bi lahko v New Yorku opravil dobro delo,« je dejal Kidd, ki ima za seboj že 18 sezon v ligi NBA.

Nash in Bryant z roko v roki

Steve Nash pa je razkril nekaj podrobnosti ozadja prestopa v Los Angeles Lakers. Pojasnil je, da je pretehtal telefonski klic prvega zvezdnika Jezernikov Kobeja Bryanta, ki mu je dejal, da bi bil odlična pridobitev za moštvo. »Hotel sem se prepričati, da se tudi Kobe strinja z opravljenim poslom. Po pogovoru sva bila oba pozitivno presenečena. Kobe je zagotovo eden najboljših košarkarjev vseh časov. Prav tako pa mislim, da se bo z mojim prihodom v L.A. sprostilo nekaj pritiska, ki ga polagajo nanj. Morda se bova razvila v še boljša košarkarja, saj vsak od naju goji drugačen slog igre, ki pa se zlahka dopolnjuje,« je pojasnil Nash.