NBA: Jeremy Lin se je vrnil »domov« in končal niz Kratkohlačnikov

New York je proti Houstonu doživel prvi domači poraz v tej sezoni, Goran Dragić s Phoenixom pripravili veliki preobrat.

Objavljeno
18. december 2012 06.45
Posodobljeno
18. december 2012 07.15
NBA/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

New York - Košarkarji Houstona so sinoči prekinili izjemen niz New Yorka, ki je v domači dvorani Madison Square Garden v tej sezoni lige NBA nanizal kar deset zaporednih zmag. Blestel je prav nekdanji član Kratkohlačnikov Jeremy Lin, ki je bil z 22 točkami in osmimi asistencami med najbolj zaslužnimi za prvi poraz New Yorka pred domačimi navijači.

»Zelo zabavno je bilo nocoj odigrati tekmo tu v New Yorku. Mislim, da je naša ekipa naredila korak naprej v pravo smer. Seveda te prevzamejo nekateri posebni občutki, ko se vrneš na igrišče, kjer si si ustvaril ime,« je dejal Tajvanec, ki je ob koncu pretekle sezone kazal odličen predstave in povzročil t.i. »Linmanijo«. Pri Houstonu je še enkrat več blestel James Harden, ki je dosegel dvojnega dvojčka (28 točk, 10 asistenc).

Pri gostiteljih se je tokrat poznala odsotnost prvega zvezdnika Carmela Anthonya, na igrišču je tokrat »letel« novinec Chris Copeland, ki je odigral tekmo kariere (29 točk), Raymond Felton jih je dodal 14, povsem razglašen pa je bil veteran Jason Kidd (le 2/9 met iz igre).

»Brez dvoma je Lin odigral odlično tekmo in bil glavni dejavnik pri našem porazu. O njem sem vedno govoril le najboljše. Zasluži si vsako minuto pozornosti, ki jo dobi. Preprosto povedano, odigral je zelo dobro,« je nekdanjega soigralca pohvalil Felton.

Veliki preobrat Phoenixa za zmago nad Sacramentom

Desete zmage v tej sezoni pa se je sinoči veselil slovenski košarkar Goran Dragić. Njegov Phoenix je na domačem parketu proti Phoenixu zaostajal že za kar 19 točk, toda po preobratu v drugem polčasu so Sonca vendarle prišla do zmage s 101:90.

V tretji četrtini se je razigral Shannon Brown, ki je v tem delu tekme dosegel kar 14 od svojih 22 točk, Jared Dudley jih je dodal 20, medtem ko je Dragić tokrat v svojo statistiko vpisal 8 točk, 2 skoka in kar sedem podaj.

»No, za nami je zagotovo zanimiva tekma. Morali bi se boriti vseh 48 minut, toda to nam spet ni uspelo. Prvi polčas je bil katastrofalen, drugi pa odličen. Moramo se izogniti tako slabemu uvodu v tekmo,« je po dvoboju dejal trener Phoenixa Alvin Gentry.

Izidi lige NBA:

Phoenix Suns - Sacramento Kings 101:90

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 107:93

Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 102:93

New York Knicks - Houston Rockets 96:109

Detroit Pistons - Los Angeles Clippers 76:88

Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 80:71