NBA: Jezerniki (končno) do prve zmage v letu 2013

Dwight Howard in Kobe Bryant sta poskrbela, da so Los Angeles Lakers vendarle prekinili niz šestih zaporednih porazov.

Objavljeno
14. januar 2013 06.53
Posodobljeno
14. januar 2013 07.14
APTOPIX Cavaliers Lakers Basketball
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Košarkarji Los Angeles Lakers so v leto 2013 vstopili s šestimi zaporednimi porazi, kar je bil njihov najslabši izkupiček po februarju 2007. Sinoči so Jezerniki v domači dvorani Staples Center vendarle uspeli prekiniti črni niz in se veselili zmage nad Clevelandom.

Največ zaslug za zmago ima sicer rahlo poškodvani Dwight Howard, ki se je na parket vrnil po treh tednih odstotnosti in dosegel 22 točk in 14 skokov, tudi Kobe Bryant je prispeval svoj delež (23 točk), medtem ko je zaradi manjšega pretresa možganov že četrto tekmo izpustil španski zvezdnik Pau Gasol.

»Ko igramo tako kot nocoj, zmagujemo v velikem stilu. Moramo se učiti iz takšnih tekem ter nivo igre prenesti v naslednje dvoboje. Upajmo, da nam sedaj uspe nanizati nekaj zmag,« je dejal Howard.

Tudi Kratkohlačniki prekinili niz porazov

New York Knicks kljub trem zaporednim porazom ostajajo najboljše moštvo v atlantski skupini. Sinoči so tako predvsem po zaslugi Carmela Anthonyja prišli do zmage nad New Orelansom (100:87). »Melo« je tekmo začel slabo, v uvodni četrtini zgrešil kar sedem od osmih metov, toda nato je sledila izjemna druga četrtina.

Neustavljivi Carmelo je v tem delu tekme Orleansu nasul kar 18 od svojih skupno 27 točk, New York pa je nato prednost zadržal vse do konca tekme. »Trenutno sem v težkem obdobju, ko skušam najti pravo energijo, toda vse se bo uredilo. Po slabšem začetku sem ujel strelsko formo, ki nam je na koncu prinesla zmago,« je dejal prvi zvezdnik Kratkohlačnikov.

Mlwaukee Bucks je s 107:96 na gostovanju premagal Toronto Raptors. Slovenski organizator igre Beno Udrih je v dresu Bucks na parketu Air Canada Centra preživel 16 minut in v tem času dosegel pet točk, sedem podaj in dva skoka.

Izidi lige NBA:

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 96:107

New York Knicks - New Orleans Hornets 100:87

Brooklyn Nets - Indiana Pacers 97:86

San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 106:88

Denver Nuggets - Golden State Warriors 116:105

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 83:87

Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 113:93