NBA: Kevin Love že končal sezono

Košarkarji Clevelanda do konca sezone ne morejo več računati na Kevina Lova, ki si je izpahnil ramo in moral na operacijo.

Objavljeno
30. april 2015 12.17
NBA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Cleveland - Potem ko so košarkarji Clevelanda v uvodnem krogu končnice lige NBA z »metlo« ugnali Boston, se bodo v nadaljevanje končnice podali brez enega ključnih mož. Kevin Love si je na četrti tekmi huje poškodoval ramo in moral zato na operacijo, po kateri pa je že jasno, da je sezone zanj konec.

Love jo je skupil v prvi četrtini zadnje tekme z Bostonom, v obračunu s Kellyjem Olynykom, ki si je za grobo potezo prislužil tekmo suspenza. Kot so sporočili iz moštva Cleveland Cavaliers, bo njegovo okrevanje trajalo med štirimi in šestimi mesecimi, kar pomeni, da se bo komaj vrnil do začetka nove sezone.

Kavalirji bodo še kako pogrešali Lova, ki je v rednem delu sezone dosegel povprečje 16,4 točk, 9,7 skoka in 2,2 podaje. Še več bremena v polfinalu vzhodne konference bo zdaj padlo na LeBrona Jamesa, ki s siogralci še čaka na nasprotnika, ta bo bodisi Chicago bodisi Milwaukee (Biki vodijo s 3:2).