NBA: Ko obmolkne Staples Center...

Los Angeles Lakers so doživeli tretji zaporedni poraz (skupno že 18), tokrat je bil v Staples Centru boljši Denver.

Objavljeno
07. januar 2013 09.04
Nuggets Lakers Basketball
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Jezerniki še naprej ne najdejo prave forme. Sinoči so v domači dvorani Staples Center klonili proti Denverju, kar je že njihov 18. poraz v tej sezoni (zbrali so 15 zmag). Hrbet jim počasi obračajo tudi navijači, ki so bili med tekmo dokaj tiho, po koncu pa še enkrat več slabe volje odšli domov.

Tokrat so bili Kobe Bryant in druščina sicer vse do zadnjih sekund v igri za zmago, a jim je v finišu zmanjkalo tudi nekaj športne sreče. Bryant je 36 sekund pred koncem tekme zadel trojka za znižanje zaostanka na -3 (102:105), nato je Dwight Howard blokiral polaganje Andreja Millerja, toda žoga se je odbila v roke odličnega Danila Gallinarija, ki je 13 sekund pred koncem z novo trojko odločil tekmo.

»Slabi rezultati naše ekipe ustvarjajo dodaten pritisk. To moramo prenesti in mislim, da smo tega sposobni. Preprosto ne smemo dovoliti, da bi nam tekmeci že v prvi četrtini dali 34 točk in več. Vsako tekmo lovimo zaostanek in se nato v finišu borimo za zmago. To moramo spremeniti,« je bil slabe volje trener Jezernikov Mike D'Antoni.

Pri Denverju je bil z dvojnim dvojčkom najbolj razpoložen Ty Lawson (21 točk, 10 skokov), Gallinari jih je dodal 20. Pri gostiteljih je bil vnovič najboljši Bryant (29 točk), tudi Dwight Howard je kljub težavam z rameni prikazal zelo dobro predstavo, saj je dosegel 14 točk in imel ob tem kar 26 skokov, kar je največ odkar je oblekel dres moštva Los Angeles Lakers.

Randolph spet trn v peti Phoenixa

Še naprej pa so v rezultatski krizi tudi košarkarji Phoenix Suns na čelu z Goranom Dragićem. Tokrat so morali priznati premoč Memphisu, ki je bil boljši s 81:92. Tudi tokrat je bil neustavljiv Zach Randolph, ki očitno zelo rad igra proti Soncem.

Na zadnjih dveh dvobojih je namreč Phoenixu v povprečju nasul kar 28 točk in imel ob tem tudi 16 skokov, kar je odlična statistika. Dragić tokrat ni blestel - v 33. minutah igre je dosegel devet točk, 6 podaj in imel tudi tri skoke.

»Trenutno smo v slabem položaju. Najbolj pomembno je, da še naprej držimo skupaj in igramo kot ekipa. To je pravzaprav najmanj kar lahko naredimo. Drugič, moramo igrati bolje. To je težja naloga. In tretjič, moramo začeti verjeti vase. Ne bomo vrgli stran cele sezone, v to sem prepričan,« je po tekmi razmišljal trener Phoenixa Alvin Gentry.

Izidi lige NBA:

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 81:92
(Goran Dragić 9 točk, 6 podaj, 3 skoke v 33 minutah za Phoenix)

Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder 92:104

Miami Heat - Washington Wizards 99:71

Detroit Pistons - Charlotte Bobcats 101:108 podaljšek

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 105:112