NBA: Kobe Bryant v Staples Centru ni dovolil presenečenja

Los Angeles vodi proti Denverju sedaj že z 2:0 v zmagah, spodrsljaj so si privoščili Bullsi, ki so klonili proti Philadelphii.

Objavljeno
02. maj 2012 08.15
Posodobljeno
02. maj 2012 08.41
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Chicago - Košarkarji Philadelphie so na drugi tekmi končnice presenetili Bike in v Chicagu prišli do zmage s 92:109. Gostje so bili v vodstvu praktično celotno tekmo, že v prvi četrtini so namreč povedli s 36:14 in prednost držali celotno tekmo.

Prvi strelec Philadelphie je bil Jrue Holiday, pri Chicagu, ki igra brez poškodovanega zvezdnika Derrecka Rosa, je bil najboljši Joakim Noah (21 točk, 8 skokov). »Razočarani smo. Igrali smo slabo v napadu in tudi obrambi, tako da ne vidim pozitivnih stvari,« je bil kratek Noah.

Jezerniki prišli še do druge zmage

V Los Angelesu pa je Kobe Bryant z 38 točkami poskrbel za drugo zaporedno zmago svojega moštva v končnici nad Denverjem (104:100). Jezerniki so imeli v tretji četrtini že 19 točk prednosti, a se Denver ni predal in tri minute pred koncem prišel le na štiri točke zaostanka.

V zadnjih minutah je Ramon Sessions dosegel pomembne štiri točke točke, končnega zmagovalca pa je minuto pred koncem s črte prostih metov odločil Bryant. Spet je domače navijače v dvorani Staples Center navdušil tudi Andrew Bynum (27 točk, 9 skokov), pri Denverju je izstopal Ty Lawson (25).

Pierce mož odločitve v Atlanti

Paul Pierce je lastnoročno prinesel zmago Bostonu na gostovanju v Atlanti (80:87). Zvezdnik Bostona je tekmo začel odlično in dosegel uvodnih devet točk, v nadaljevanju je bil nekoliko bolj skromen, a zablestel v ključnih trenutkih. Ob odsotnosti Rojana Ronda in Rayja Allena so bili napotki trenerja Doca Riversa preprosti: spravi žogo do Pierca.

Gostitelji so namreč še v tretji četrtini imeli prednost +11, nato pa se je razigral Pierce in samo v zadnji četrtini dosegel 18 od svojih skupno 36 točk. »Paul je bil izjemen. Edini način, da pridemo do zmage brez Ronda in Allena, je bila takšna predstava Pierca,« je bil po tekmi navdušen izkušen trener Keltov.

Izidi lige NBA (končnica, 1. kolo):

Vzhod:

Atlanta Hawks - Boston Celtics 80:87

(moštvi sta v zmagah izenačeni na 1:1)

Chicago Bulls - Philadelphia 76'ers 92:109

(moštvi sta v zmagah izenačeni na 1:1)

Zahod:

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 104:100

(LA Lakers v zmagah vodijo z 2:0)