NBA: Konjeniki izsilili podaljšek, LeBron blizu trojnega dvojčka (VIDEO)

Košarkarji Clevelanda so v šesti polfinalni tekmi izkoristili prednost domačega parketa in s 109:99 ugnali Boston.
Fotografija: LeBron James se je od blizu spogledoval s trojnim dvojčkom. Foto Tony Dejak/AP
Odpri galerijo
LeBron James se je od blizu spogledoval s trojnim dvojčkom. Foto Tony Dejak/AP

Cleveland – O finalistu košarkarske lige NBA iz vzhodne konference bo odločala sedma polfinalna tekma. Cleveland je namreč poskrbel za nadaljevanje neporaženosti na domačem parketu in sinoči pred 20.562 gledalci v dvorani Quicken Loans Arena s 109:99 odpravil zasedbo Bostona, s čimer je izid v zmagah izenačil na 3:3. Odločilni sedmi obračun bo v noči na ponedeljek v Bostonu. Mimogrede: Konjeniki so se tudi že skozi prvo sito končnice (proti Indiani) prebili šele po sedmih tekmah.


46 LeBronovih točk


Pravzaprav je bilo na parketu videti le enega nespornega junaka – velikega LeBrona Jamesa, ki se je ustavil šele pri 46 točkah (prosti meti 7:11, za dve 12:26, trojke 5:7), do trojnega dvojčka pa mu je zmanjkala zgolj ena podaja, saj je prispeval še enajst skokov in devet asistenc, pa tudi tri ukradene žoge in eno blokado, privoščil pa si je tri napake. Odločilna je bila druga četrtina, v kateri so bili gostitelji boljši s 34:18 in zaostanek šestih točk pretvorili v vodstvo za kar 14 točk, ki ga nato niso več izpustili iz rok.


Love padel že sredi prve četrtine


V zadnjem delu se je razlika resda nekajkrat spustila na sedem točk, bližje pa Cleveland tekmecu, ki mu ni pomagalo niti dvanajst zadetih trojk, ni dovolil. Zmagovalci so sicer že sredi prve četrtine ostali brez Kevina Lova, ki je obležal na parketu po nenamernem trku z Jaysonom Tatumom, pozneje se ni več vrnil v igro. »Bila je nezgoda, nisem ga videl. Je odličen gralec, želim mu hitro okrevanje,« je zmajeval z glavo 20-letni novinec Tatum. Pri poražencih je Terry Rozier prispeval 28 točk (šest trojk), Jaylen Brown pa eno manj.

Komentarji: