NBA: Kratkohlačniki brez Carmela nemočni, Vujačič prispeval trojko (VIDEO)

Košarkarji New Yorka v zadnji četrtini ostali brez zmage v Memphisu, Grizliji so jih odpravili s 103:95.

Objavljeno
17. januar 2016 09.25
Knicks Grizzlies Basketball
J. P.
J. P.

Memphis - Košarkarji New Yorka toplo-hladno nadaljujejo sezono v ligi NBA. Po dveh zaporednih zmagah so morali dvakrat zapovrstjo na kolena, sinoči na gostovanju pri Memphisu, ki je bil boljši s 103:95. Kratkohlačniki se torej še naprej sukajo v vodah, ki ne zagotavljajo napredovanja v izločilne boje, trenutno namreč zasedajo enajsto mesto razpredelnice vzhodne konference, za osmouvrščenim Bostonom pa zaostajajo dve zmagi. Grizliji so bili uspešni četrtič v zadnjih petih poskusih.

Vse do zadnje četrtine je bilo zmagovalca težko napovedati. V uvodnem delu sta se zasedbi izmenjevali v vodstvu, na prvi odmor pa so gostje odšli s tremi točkami naskoka. Ob polčasu so vodili še za dve točki, potem ko je sekundo in pol pred koncem Courtney Lee s trojko stalil zaostanek. V zadnjo četrtino sta šla tekmeca povsem poravnana (73:73), šele tedaj pa je Memphis pljunil v roke in se z delnim izidom 14:2 neulovljivo odlepil. Gostje so se v zadnjih izdihljajih dvoboja v poslednjem obupnem napadu še zmogli približati na -5, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa in moči.

Nesporno prvo ime obračuna je bil zvezdniški španski center Marc Gasol, ki je nasul kar 37 točk (met za dve 15:29) in dodal osem skokov in tri blokade. Pri poražencih, pri katerih so rezervisti dosegli 42 točk, je bilo še najbolj pri metu latvijsko odkritje Kristaps Porzingis s 17 točkami, medtem ko se je Langston Galloway veselil dvojnega dvojčka za 11 točk in 11 skokov. Prvi zvezdnik Carmelo Anthony, ki okreva po poškodbi desnega gležnja, je dvoboj spremljal s klopi, nekaj malega priložnosti za dokazovanje pa je dobil tudi slovenski as Saša Vujačič, ki je v dveh minutah in pol na parketu dosegel tri točke. Enkrat je poskusil s trojko in zadel, dodal pa še dve asistenci. Zdaj Kratkohlačnike že v noči na jutri čaka domač dvoboj z najslabšo ekipo lige Philadelphio, ki je sinoči vpisala šele peto zmago v sezoni, štiri od teh je izvlekla v zadnjih enajstih tekmah.

IZIDI LIGE NBA

Memphis Grizzlies : New York Knicks 103:95 (Saša Vujačič 3 točke in 2 podaji v 2 minutah)
Charlotte Hornets : Milwaukee Bucks 92:105
Atlanta Hawks : Brooklyn Nets 114:86
Detroit Pistons : Golden State Warrriors 113:95
Philadelphia 76ers : Portland Trail Blazers 114:89
Washington Wizards : Boston Celtics 117:119
Utah Jazz : Los Angeles Lakers 109:82
Los Angeles Clippers : Sacramento Kings 103:110