NBA: Kratkohlačnikom razigrani Vujačič ni zadostoval (VIDEO)

Košarkarji Toronta so se dokopali do že desete zaporedne zmage, tokrat so s 103:93 odpravili New York.

Objavljeno
29. januar 2016 07.40
Knicks Raptors Basketball
J. P.
J. P.

Toronto - Košarkarji New Yorka so padli v rezultatsko krizo, saj so sinoči pokleknili v še četrtem zaporednem dvoboju lige NBA, s čimer drsijo navzdol po razpredelnici vzhodne konference, ta čas držijo deseto mesto. Tokrat so morali na gostovanju v dvorani Air Canada Centre, ki bo sredi februarja gostila tudi tekmo vseh zvezd (All-Star), premoč priznati Torontu, ki je bil boljši s 103:93 in je vpisal že rekordno deseto zaporedno zmago (osmo z doseženimi vsaj 100 točkami), s katero ostaja drugo najuspešnejše moštvo vzhoda, zgolj za Clevelandom.

Le uvodna četrtina je bila zares izenačena, saj so bili lep čas v prednosti - največ šestih točk - tudi gostje, toda po delnem izidu 8:0 so košarkarji Toronta na prvi odmor odnesli šest točk zaloge. V drugem delu je naskok narastel do +15, v nadaljevanju pa so domači le še nadzorovali dogajanje na parketu. Kratkohlačniki so se sredi tretje četrtine resda približali le na točko zaostanka (57:58), na kar pa je tekmec odgovoril z delnim izidom 15:3, s čimer je bil zmagovalec odločen.

V vrstah Toronta sta po 26 točk dosegla DeMar DeRozan in Kyle Lowry, ki je prispeval še deset asistenc, dvojnega dvojčka se je veselil tudi Jonas Valančiunas za 11 točk in kar 18 skokov. Pri poražencih, ki so že drugo tekmo zapored pogrešali Carmela Anthonyja, ki ima težave z levim kolenom, prvič pa tudi poškodovanega Joseja Calderona in obolelega Kristapsa Porzingisa, je bil z 20 točkami najbolj pri metu Arron Afflalo, izkazal pa se je tudi slovenski zastopnik Saša Vujačič. V 24 minutah, kolikor je prebil na parketu, je namreč vknjižil 13 točk (prosti meti 0:2, za dve 2:4, trojke 3:6), šest skokov ter po dve podaji in ukradeni žogi, privoščil pa si je tudi eno izgubljeno žogo.

IZIDI LIGE NBA

Toronto Raptors : New York Knicks 103:93 (Saša Vujačič 13 točk, 6 skokov, 2 podaji, 2 ukradeni in 1 izgubljena žoga v 24 minutah)
Indiana Pacers : Atlanta Hawks 111:92
Washington Wizards : Dnver Nuggets 113:117
Memphis Grizzlies : Milwaukee Bucks 103:83
New Orleans Pelicans : Sacramento Kings 114:105
Los Angeles Lakers : Chicago Bulls