NBA: Kyrie s 47 točkami ohranil Bostonov niz neporaženosti (VIDEO) 

Košarkarji Bostona so prišli še do 16. zaporedne zmage v ligi NBA, zadnja žrtev je bil Dallas. 

Objavljeno
21. november 2017 06.36
Posodobljeno
21. november 2017 06.36
Celtics Nets Basketball
N. Gr.
N. Gr.

Boston - Za košarkarje Bostona se je aktualna sezona lige NBA začela katastrofalno. V prvih minutah prve tekme se je poškodoval Gordon Hayward, ki je poleti kot eden najbolj zaželenih prostih igralcev prišel v Boston, po zlomu noge pa bo najbrž moral izpustiti celotno sezono. Druga velika okrepitev je bil Kyrie Irving, a nad njegovim prihodom marsikdo ni bil navdušen, saj je moral moštvo Celtics zapustiti Isiah Thomas, ki si je v minulih sezonah v Bostonu ustvaril status polboga. 

A Kyrie iz tekme v tekmo dokazuje svojo vrednost. Letos igra najboljšo obrambo svoje kariere, v napadu pa je končno nesporni vodja ekipe in tudi na zadnji tekmi je dosegel kar 47 točk. Boston je za še 16. zaporedno zmago, s katero so se utrdili na vrhu lige NBA, premagal Dallas Mavericks. Izgledalo je, da bodo kozlički prekinili nalet Celtics, a je Irving v zaključku zadnje četrtine zadel kar pet trojk in zaostanek Bostona s 79:89 spremenil najprej v podaljšek, nato pa v dodatku dosegel še deset točk za zanesljivo zmago. 

Miami z Goranom Dragićem je bil tokrat prost, naslednja tekma jih čaka v sredo, ko bodo v domači dvorani gostili prav Boston. Na preostalih tekmah je Charlotte prepričljivo in presenetljivo premagal Minnesoto, Cleveland ni imel težav z letos zelo dobrim Detroitom, Indiana je odpravila Orlando, Philadelphia pa Utah Jazz. New York Knicks so se poigrali z eno slabših ekip lige Los Angeles Clippers, Portland je odpravil Memphis, Washington pa Milwaukee, ki po dobrem začetku sezone počasi tone v povprečje. Oklahoma je nadaljevala slab začetek sezone s porazom proti New Orleansu, San Antonio se je mučil z Atlanto, a na koncu vseeno slavil, Denver pa ni imel pretiranih težav s skromnim Sacramentom. 

Liga NBA, izidi:

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 88:116
New York Knicks - Los Angeles Clippers 107:85
Charlotte Hornets - Minnesota Timberwolves 118:102
Orlando Magic - Indiana Pacers 97:105
Philadelphia 76ers - Utah Jazz 107:86
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 92:100
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 88:99
New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 114:107
Dallas Mavericks - Boston Celtics 102:110 (podaljšek)
San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 96:85
Sacramento Kings - Denver Nuggets 98:114