NBA: Memphis melje naprej, Udrihovih 10 točk kljub zvitemu gležnju (VIDEO)

Košarkarji Memphisa so že na pol poti do preboja v 2. krog izločilnih bojev lige NBA. V drugo so Portland ugnali s 97:82.

Objavljeno
23. april 2015 08.16
NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Memphis - Košarkarji Memphisa so že na pol poti do preboja v drugi krog izločilnih bojev lige NBA, potem ko so - enako prepričljivo kot prvič - še v drugo pred 18.119 domačimi navijači v dvorani FedExForum na kolena spravili zasedbo Portlanda (97:82), ki bo zdaj gostila prihodnja dva obračuna v noči na soboto in ponedeljek.

Portland je bolje vstopil v obračun in vodil domala celotno prvo četrtino, največ s +8 (10:2), ob koncu pa se je začela razlika topiti. Z delnim izidom 19:4 so Grizliji zrežirali zasuk, prevzeli vse vajeti igre v svoje roke in že pred glavnim odmorom ušli na zelo udobnih dvanajst točk naskoka. Prednosti niso več izpustili iz rok, ravno obratno - še plemenitili so jo, gostje pa se bližje kot na sedem točk niso znali približati.

Zmagovalna zasedba, ki je 29 točk dosegla po odbitih žogah, je bila polovično uspešna pri trojkah (8/16), medtem ko je Portland z razdalje zmetal v prazno preveč poskusov (6/20). Pri Memphisu sta bila strelsko sicer najučinkovitejša Courtney Lee in Mike Conley s po 18 točkami, medtem ko je Zach Randolph za rep ujel dvojnega dvojčka s po desetimi točkami in skoki.

Vnovič je svojo priložnost s klopi dočakal tudi slovenski as Beno Udrih in jo dobro izkoristil. Resda ni bil toliko pri metu kot v prejšnjem obračunu, ko je bil celo prvi strelec svoje ekipe, vseeno pa je v 19 minutah vpisal 10 točk (prosti meti 2:2, za dve 4:8, trojke 0:1), dodal pa še po en skok in asistenco. Je pa moral prekaljeni Šempetrčan sredi tekme v garderobo z zvitim desnim gležnjem, a so mu ga dovolj hitro oskrbeli, da se je vrnil na parket ob koncu tretje četrtine.

Foto: Mark Humphrey/AP.

 

Pri poražencih je daleč največ pokazal krilni igralec LaMarcus Aldridge, ki je 24 točkam dodal še 14 skokov, štiri blokade in dve ukradeni žogi. Portland, ki še petič zapored ni mogel računati na pomoč poškodovanega Arrona Afflaloja, je izgubil uvodni dve tekmi končnice prvič po letu 2011, ko je ravno tako dvakrat priznal premoč Dallasu.

IZIDI LIGE NBA

Memphis Grizzlies : Portland Trail Blazers 97:82 (Beno Udrih 10 točk, 1 podaja in 1 skok v 19 minutah; 2:0 v zmagah)

Atlanta Hawks : Brooklyn Nets 96:91 (2:0 v zmagah)

Los Angeles Clippers : San Antonio Spurs 107:111 - v podaljški (1:1 v zmagah)