NBA: Memphis ob Conleyjevi vrnitvi premagal Golden State

Memphis Grizzlies so na drugi tekmi polfinala zahodne konference v gosteh premagali Golden State s 97:90. Udrih štiri točke.

Objavljeno
06. maj 2015 09.39
SPO-BKN-BKO-MEMPHIS-GRIZZLIES-V-GOLDEN-STATE-WARRIORS---GAME-TWO
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Golden State - Košarkarji Memphisa so bili na drugi tekmi polfinala zahodne konference v gosteh boljši od Golden Statea s 97:90 in v zmagah izenačili na 1:1.

Za Memphis je bila ključna vrnitev organizatorja igre Mikea Conleyja, ki je zaigral prvič po operaciji obraza in bil z 22 točkami prvi strelec svojega moštva. Beno Udrih je na igrišču preživel dobrih dvajsetih minut in dosegel 4 točke (za dve 2-7, trojke 0-1), tem pa je dodal še 5 skokov in 2 podaji.

Pred samo tekmo je komisar lige Adam Silver izročil domačemu organizatorju igre Stephenu Curryju nagrado za najkoristnejšega igralca lige NBA. Curry je na tekmi 19 točk, največ med vsemi igralci svoje ekipe, kar pa ni bilo dovolj za zmago. Draymond Green in Leandro Barbosa sta dodala po 14 točk.

Tekmo so bolje začeli gostje in po po prvi četrtini vodili za šest, po drugi pa so imeli že enajst točk prednosti (50:39). Grizliji so tudi v nadaljevanju nadzorovali potek tekme in vodili za največ 16 točk, pred zadnjo četrtino pa so imeli še deset točk naskoka (73:63). Golden State je v zadnjih dvanajstih minutah vseskozi držal stik z gosti, vendar pa se ni približal na manj kot sedem točk.

Tretja tekma bo v noči na nedeljo v Memphisu.

Atlanta vrnila udarec Washingtonu

Na drugi tekmi večera je Atlanta na domačem igrišu premagala Washington s 106:90 in izenačila serijo na 1:1. Gostitelji so tekmo odločili v zadnji četrtini, ko so z delnim izidom 15:8 pobegnili na dvanajst točk (95:83), Washington pa ni več ogrozil njihove zmage.

Pri domačih je bil prvi strelec DeMarre Carroll z 22 točkami, Paul Millsap in Al Horford sta jih vknjižila po 18.

Pri Washingtonu je bil najbolj razpoložen Ramon Sessions z 21 točkami, Bradley Beal je dosegel eno manj.

Tretja tekma bo v noči s sobote na nedeljo v Washingtonu.

Končnica lige NBA

Polfinale zahodne konference

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 90:97 /1:1/

(Beno Udrih 4 točke, 5 skokov, 2 podaji za Memphis)

 

Polfinale vzhodne konference

Atlanta Hawks - Washington Wizards 106:90 /1:1/