NBA: Memphis prekinil zmagovalni niz, 11 točk Udriha (VIDEO)

Grizliji so od 22. januarja do včeraj le enkrat izgubili v enajstih dvobojih v NBA, sinoči pa priznali premoč Oklahomi.

Objavljeno
12. februar 2015 08.21
Grizzlies Thunder Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Memphis - Potem ko so bili košarkarji Memphisa v zadnjem obdobju domala nepremagljivi, od 22. januarja do včeraj so namreč izgubili le enkrat v enajstih dvobojih, so morali sinoči vnovič na kolena. Na gostovanju so priznali premoč Oklahomi, ki je bila prepričljivo boljša s 105:89, s čimer je vpisala še tretjo zmago zapored in se na devetem mestu zahodne konference lige NBA močno približala Phoenixu v boju za napredovanje v izločilne boje. Memphis kljub porazu ostaja drugo najuspešnejše moštvo zahoda.

Dvoboj je bil odločen že v prvem polčasu, na glavni odmor so namreč gostitelji odšli s 66 doseženimi točkami oziroma razliko +18. Grizliji so v nadaljevanju le malenkostno ublažili poraz, a so bili zelo daleč od morebitnega zasuka. Pri zmagovalcih, ki so predvsem prednjačili po številu skokov (razmerje 49:42), asistenc (24:13) in zadetih trojk (7:2), je blestela naveza Kevin Durant-Russell Westbrook s skupno 50 točkami, prvi jih je prispeval 26 in k dvojnemu dvojčku dodal še deset skokov, drugi pa 24 in ni bila daleč od trojnega dvojčka, saj je zmogel še po devet skokov in podaj.

Poraženci so tokrat pogrešali učinek španskega zvezdniškega centra Marca Gasola, ki se je ustavil pri osmih točkah, najučinkovitejši je bil sicer Zach Randolph s 16 točkami in 11 skoki, med fanti s klopi pa je bil vnovič najbolj pri metu slovenski as Beno Udrih, ki je dobro izkoristil 19 minut na parketu in vknjižil 11 točk (prosti meti 2:3, za dve 3:10, trojke 1:1) in en skok v obrambi. Enako učinkovit je bil tudi Jeff Green, ki je tokrat igral proti nekdanjim soigralcem iz Oklahome. Grizlije zdaj čaka desetdnevni počitek, nato pa derbi na gostovanju pri Portlandu.