NBA: Miami do gladke zmage še brez bratov Dragić (VIDEO)

Trener Eric Spoelstra: Goran je dinamičen, eksploziven organizator. Vesel sem, da ga bom jutri končno videl tudi na parketu.

Objavljeno
21. februar 2015 09.05
Heat Knicks Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Na ognjeni krst bratov Gorana in Zorana Dragića pri novem delodajalcu v košarkarski ligi NBA, Miamiju, bo treba še kakšen dan počakati. Sinočnja suverena zmaga Vročice na gostovanju pri Kratkohlačnikih iz New Yorka (111:87), ki so bili ravno tako v igri za angažma bratovske naveze, je minila brez pomoči Ljubljančanov, ki sta včeraj uspešno opravila zdravniške teste. Trener Eric Spoelstra, ki pogreša tudi obolelega zvezdnika Chrisha Bosha, upa, da ju bo lahko vključil v igralski kader že v nocojšnjem domačem obračunu s Pelikani iz New Orleansa. »Goran je dinamičen, eksploziven organizator igre. Nobena skrivnost ni, da je bil že dalj časa pod našo lupo. Do četrtka nismo imeli priložnosti, da bi ga ujeli, smo pa poskušali in se nismo vdali. Zadovoljni smo, da je končno med nami, z njim smo naredili dober posel, vesel sem, da ga bom jutri končno videl tudi na parketu,« je trener polaskal starejšemu od bratov Dragić.

Miami se je sicer sinoči, še šestič zapovrstjo, dobesedno znesel na New Yorkom, ki je bil konkurenčen zgolj v uvodni četrtini in na prvi odmor odšel s točko zaloge. Tudi sredi drugega dela je še vodil s +2, nato pa se je tehtnica dokončno nagnila na stran gostov, razlika pa je iz minute v minuto rasla do največ 28 točk. Kakšen je bil dejansko razkorak med tekmecema, nazorno ponazarja razmerje skokov, kar 50:32 v korist zmagovalcev, pri katerih je na parket stopilo zgolj devet igralcev, le James Ennis pa ni vpisal dvomestnega števila točk. Najzaslužnejši za 23. zmago Vročice v sezoni je bil rezervist Shabazz Napier z 18 točkami, od tega je prispeval kar štiri trojke, dodal pa še sedem skokov in šest asistenc. Kratkohlačniki ostajajo pri pičlih desetih zmagah, tokrat pa je točkovno izstopal organizator igre Langston Galloway z 19 točkami, od tega tremi trojkami.

IZIDI LIGE NBA

Orlando Magic : New Orleans Pelicans 95:84
Philadelphia 76ers : Indiana Pacers 95:106
Atlanta Hawks : Toronto Raptors 80:105
Detroit Pistons : Chicago Bulls 100:91
New York Knicks : Miami Heat 87:111 (Gorana Dragića in Zorana Dragića ni bilo v postavi)
Washington Wizards : Cleveland Cavaliers 89:127
Minnesota Timberwolves : Phoenix Suns 111:109
Milwaukee Bucks : Denver Nuggets 89:81
Dallas Mavericks : Houston Rockets 111:100
Utah Jazz : Portland Trail Blazers 92:76
Sacramento Kings : Boston Celtics 109:101
Los Angeles Lakers : Brooklyn Nets 105:114
Golden State Warriors : San Antonio Spurs 110:99