NBA: Miami po porazu s Čarovniki padel z vrha (VIDEO)

Goran Dragić ima za seboj novo učinkovito predstavo, Beno Udrih ni dobil priložnosti. Tako kot ne Saša Vujačić v New Yorku.

Objavljeno
07. december 2015 22.44
Posodobljeno
07. december 2015 06.12
NBA/
G. L.
G. L.

Miami - Serijo kar štirinajstih domačih tekem na uvodnih devetnajstih obračunih sezone v ligi NBA so košarkarji Miami Heat zaključili s porazom proti moštvu Washington Wizzards, ki je na Floridi slavil s 114:103. Gorana Dragića, ki je znova igral zelo dobro, in druščino je razjezila sodniška odločitev v zaključku tekme, ki je po njihovem mnenju odločilno vplivala na razplet tekme.

Vročica je po počasnem začetku (prva četrtina 29:19 za goste) ogrela svoje motorje in po dveh zadetih prostih metih Dragića 2:28 minute pred koncem tekme izid izenačila. Sporen dogodek, za katerega so pri Miamiju po tekmi trdili, da je odločil tekmo, se je zgodil dobro minuto kasneje, ko je Bradley Beal napravil (po njihovem prepričanju) očitne korake, nato pa podal Garyju Nealu, ki je s trojko povišal na +5 za Čarovnike. Chrisa Bosha je sodniška odločitev tako razjezila, da si je prislužil izključitev, šele svojo drugo v trinajstletni karieri, in upov Miamija je bilo konec. Ekipa s Floride je sicer iz igre zadela kar 59 odstotkov svojih poizkusov in izgubila sploh prvič ob tako dobrem izkoristku.

Slovenski reprezentant Dragić je v 34 minutah dosegel 20 točk (za dve 5:8, za tri 2:4, prosti meti 4:4) in dodal devet asistenc, njegov rojak Beno Udrih pa znova ni dobil priložnosti za igro. Pri Vročici je bil s 26 točkami, devetimi asistencami in sedmimi skoki sicer najučinkovitejši Dwyane Wade, 18 točk in devet skokov je zmogel še Bosh. Čeprav je še včeraj odšepal z igrišča z bolečinami v kolenu, je bil John Wall s 26 točkami in sedmimi podajami tudi danes gonilna sila Washingtona, pomemben delež k zmagi je z 21 koši prispeval Beal.

Miami je po sedmem porazu padel z vrha vzhodne konference, kjer zdaj kraljuje Cleveland z LeBronom Jamesom, ki ima ob enakem številu porazov zmago več (13). Washington je z devetimi zmagami in desetimi porazi izven mest, ki vodijo v končnico.

Novo priložnost za dvig na lestvici bodo imeli v noči na četrtek, ko gostijo Houston, medtem ko bo Miami serijo štirih gostovanj na prihajajočih petih tekmah isto noč pričel v Charlottu.

Vujačić pospremil poraz s klopi

Tretji slovenski predstavnik v ligi NBA Saša Vujačić se je pri moštvu New York Knicks v zadnjem času znašel na stranskem tiru. Mariborčan tudi ob današnem porazu Kratkohlačnikov z Dallasom (97:104) ni zaigral.

Tekmo je zaznamoval medsebojni obračun nemškega veterana Dirka Nowitzega in latvijskega novinca Kristapsa Porzingisa, ki velja za Nemčevega naslednika v najmočnejši ligi na svetu. Svoj potencial je nakazal z dvanajstimi točkami v zadnji četrtini, s katerimi je sam ohranjal Newyorčane v igri, skupno pa se je zaustavil pri 28 točkah in je bil z naskokom najboljši strelec v domači ekipi. Neuničljivi Nowitzki je s 25 koši blestel pri gostih, ki so nazadnje odbili napade Kratkohlačnikov in se veselili svoje trinajste zmage v sezoni.

Z njo so zdaj na četrtem mestu zahoda, New York pa je z desetimi zmagami in dvanajstimi porazi na dvanajstem mestu vzhoda. Teksačane zdaj čaka domač obračun z Atlanto v noči na četrtek, Newyorčane pa isti dan gostovanje pri Utahu.

Izidi:

Charlotte Hornets - Detroit Pistons 104:84

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 68:119

Miami Heat - Washington Wizards 103:114

(Goran Dragić: 20 točk, 9 podaj v 34 minutah za Miami, Beno Udrih ni zaigral)

New York Knicks - Dallas Mavericks 97:104
(Saša Vujačić ni zaigral za NY Knicks)

Toronto Raptors - Los Angeles Lakers 102:93

Chicago Bulls - Phoenix Suns 101:103

Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 90:88

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 106:110

New Orleans Pelicans - Boston Celtics 93:111