NBA: Miami se je lomil s Philadelphio, Dragić in Udrih pri točkah (VIDEO)

Kratkohlačniki iz New Yorka so na gostovanju odpravili Houston (107:102), Saša Vujačič je obsedel na klopi.

Objavljeno
22. november 2015 08.14
76ers Heat Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Miami - Košarkarji Miamija so se sinoči veselili pričakovane osme zmage v sezoni, saj jim je nasproti stalo najslabše moštvo v ligi NBA, ki v 14 poskusih sploh še ni okusilo slasti zmage, od Philadelphie so bili torej boljši s 96:91. S tem so se utrdili na tretjem mestu razpredelnice vzhodne konference z dvotretjinskim izkupičkom.

Vsaj v prvem polčasu pa je močno dišalo po presenečenju, saj so gostje na prvi odmor po delnem izidu 17:2 odšli s kar dvanajstimi točkami zaloge, s čimer pa se niso zadovoljili, temveč so nadaljevali razigrano igro in naskok povišali celo na +17. Šele ko so pri Vročici uvideli, da je vrag odnesel šalo, so zavihali rokave, strnili vrste in se počasi bližali tekmecu.

Le še dve točki zadaj so bili po prvem košu Bena Udriha na tekmi štiri minute pred koncem tretje četrtine (59:61), Philadelphia se je sicer še enkrat odlepila na devet točk razlike in v zadnjem delu celo na +11, nato pa je Miami z delnim izidom 8:0 najprej izenačil po trojki Chrisa Bosha (89:89), v končnici pa nanizal še šest točk zapovrstjo in se le dokopal do mukoma prigarane zmage, saj ni z izjemo začetka in konca dvoboja niti enkrat vodil.

Oba slovenska košarkarja v zmagovalnem moštvu nista bila pretirano pri metu. Goran Dragić je, kot je že standardno, dobil mesto v začetni peterki in v 26 minutah na parketu vpisal šest točk (za dve 3:7), štiri podaje, sedem skokov, eno ukradeno in tri izgubljene žoge, medtem ko je Beno Udrih s klopi v igro vskočil za šest minut, v tem času pa prispeval dve točki (za dve 1:1), en skok in eno izgubljeno žogo.

Najbolj sta se izkazala Dwyane Wade s 27 točkami in Chris Bosh z dvojnim dvojčkom za 13 točk in 11 skokov. V vrstah poražencev, ki so zadeli deset trojk, več kot polovico vseh točk pa so dosegli rezervisti (47), sta izstopala Isaiah Canaan (22 točk, 5 trojk) in Robert Covington (21 točk, 3 trojke), medtem ko se je center Jahlil Okafor veselil dvojnega dvojčka za 16 točk in 11 skokov.

Kratkohlačniki četrtič zapored

Košarkarji New Yorka so prav tako (v štiirinajstem poskusu) vpisali osmo zmago v sezoni, četrto zapovrstjo. Tokrat so bili na gostovanju s 107:102 uspešnejši od Houstona, ki tako ostaja pri petih uspehih. Ključni preobrat se je zgodil v drugi četrtini, ko so Kratkohlačniki izničili začetni zaostanek in ušli za največ sedem točk (55:48), zaloge pa do konca niso več izpustili iz rok.

Latvijski up Kristaps Porzingis je bil spet najopaznejši na parketu. Foto: Eric Christian Smith/AP.

 

Resda je bil izid odtlej še kar devetkrat poravnan, gostitelji pa z eno izjemo (99:98 minuto in 41 sekund pred koncem tekme) niso vodili več. V finišu so namreč po zaslugi Terrencea Jonesa zadeli zgolj še eno trojko, medtem ko so si gostje z delnim izidom 7:0 vendarle tlakovali pot do zmage, h kateri je spet levji delež prispeval vzhajajoči zvezdnik, komaj 20-letni latvijski krilni center Kristaps Porzingis, ki se je ustavil šele pri 24 točkah in 14 skokih.

Slovenski povratnik na parkete NBA Saša Vujačič je po trenerjevi odločitvi obsedel na klopi, medtem ko je pri poražencih s 24 točkami in desetimi asistencami izstopal James Harden, medtem ko je center Clint Capela vknjižil dvojnega dvojčka za 16 točk in 14 skokov. Obe moštvi sta bili z razdalje uspešni po dvanajstkrat, le da so zmagovalci za to potrebovali tri poskuse manj. Prihodnje kolo bo za slovenske košarkarske navdušence še posebej zanimivo, saj se bosta v noči na torek v medsebojnem dvoboju pomerila Miami z Dragićem in Udrihom ter New York z Vujačičem.

IZIDI LIGE NBA

Miami Heat : Philadelphia 76ers 96:91 (Goran Dragić 6 točk, 4 podaje, 7 skokov, 1 ukradena in 3 izgubljene žoge v 26 minutah, Beno Udrih 2 točki, 1 skok in 1 izgubljena žoga v 6 minutah)

Houston Rockets : New York Knicks 102:107 (Saša Vujačič ni igral)

Indiana Pacers : Milwaukee Bucks 123:86

Cleveland Cavaliers : Atlanta Hawks 109:97

Orlando Magic : Sacramento Kings 91:97

Detroit Pistons : Washington Wizards 95:97

San Antonio Spust : Memphis Grizzlies 92:82