NBA: Miami v Chicagu prekinil črno serijo, Curry v treh četrtinah potolkel Ostroge (VIDEO)

Z Benom Udrihom v začetni petorki, a še vedno brez Gorana Dragića, je Vročica premagala Bike, Bojevniki razbili Ostroge.

Objavljeno
25. januar 2016 22.13
Posodobljeno
26. januar 2016 06.02
NBA/
G. L.
G. L.

Chicago - Kljub temu, da je v prvi petorki moštva Miami Heat zaradi poškodbe mečne mišice tudi danes manjkal prvi organizator igre Goran Dragić, je Vročica dobila zahteven obračun v Chicagu in prekinila niz štirih zaporednih porazov. Nezaustavljiv je bil »domačin« Dwyane Wade z 28 točkami.

Veteran je skupaj z drugim (zdravim) zvezdnikom pri moštvu s Floride Chrisom Boshem, ki je dodal 18 točk, praktično sam premagal Bike. Noben drug iz moštva Erika Spoelstre namreč ni dosegel dvomestnega števila točk, vsega tri je denimo prispeval Beno Udrih, ki je tekmo začel v prvi petorki in nato v dobrih dvajsetih minutah iz igre metal 1:5 ter vpisal še po dva skoka in ukradeni žogi ter asistenco.

V domači zasedbi je bil z naskokom najbolj razigran Pau Gasol, ki je dosegel 19 točk in 17 skokov, rezervist Nikola Mirotić je prispeval 15 točk, Jimmy Butler in Aaron Brooks pa po 13. Slednji je v drugem polčasu zamenjal Derricka Rosea (3 točke), ki so ga mučile bolečine v hrbtu.

Kljub njegovi odsotnosti so Biki drugi del igre odprli z delnim izidom 13:2 in povedli s 60:51, v zadnjo četrtino pa so prinesli sedem točk naskoka. Ključna je bila serija 9:0 gostov, ki so z njo nadoknadili zaostanek osmih točk (73:65) ter po 3:20 minute dolgi točkovni suši Chicaga prešli v vodstvo. Zmagovalca sta nazadnje odločila Wade in Bosh, ki sta približno minuto pred koncem uspešno zaključila dva zaporedna napada gostov.

»Na začetku svoje kariere tu nisem igral preveč dobro, v zadnjem času pa mi je igrati v Chicagu nekaj povsem običajnega. Lepo se je vračati sem in videti družino na tribunah,« je dejal Wade, ki je svojo mladost preživel ravno v vetrovnem mestu.

Miami je tudi danes nastopil zelo oslabljen, saj so poleg Dragića manjkali še Hassan Whiteside, Chris Andersen in Josh McRoberts. Kakšna je njihova usoda za jutrišnjo tekmo v Brooklynu, še ni povsem jasno.

Curry je potreboval le tri četrtine

Težko pričakovani prvi letošnji obračun z naskokom najuspešnejših ekip lige NBA v tej sezoni Golden State Warriors (pred tekmo 40 zmag in 4 porazi) in San Antonio Spurs (38:6) je predvsem po zaslugi izjemnega Stephena Curryja s 120:90 pripadel domačinom. Ti so prekinili 13 tekem trajajoči niz zmag Ostrog, hkrati pa ostali neporaženi že na 21. domači tekmi te sezone.

Curry je na parketu prebil le uvodne tri četrine tekme (skupaj dobrih 28 minut), v katerih je ob metu iz igre 12:20 (za tri 6:9) dosegel kar 37 točk. Ko je 7:55 minute pred koncem tretje četrtine zadel svojo drugo zaporedno trojko, s katero je zaključil delni izid 10:0 so Bojevniki povedli s 76:56 in zmagovalec je bil počasi že znan. Mimogrede, sijajni Steph je danes potopil že svojo 1400. trojko v karieri, s čimer je postal 26. igralec v ligi NBA, ki mu je uspelo kaj takega. Pri tem je bil kajpak najhitrejši med vsemi.

Pri domačih sta po 13 točk dodala rezervista Brandon Rush in Shaun Livingston, zvezdnika iz prve petorke Klay Thompson in Draymond Green (devet skokov, šest asistenc) sta jih dosegla po 11.

Trener San Antonia Gregg Popovich ob odsotnosti Tima Duncana posebej razpoloženih košarkajev ni imel. Omeniti velja le Kawhija Leonarda, ki je bil s 16 točkami z naskokom prvo ime gostov.

56 točk Cousinsa

Pestro noč onstran Atlantika je zaznamoval tudi center Kraljev iz Sacramenta DeMarcus Cousins, ki je ob porazu svojega moštva proti Charlotte Hornets po dveh podaljških (128:129) dosegel kar 56 točk, kar je rekord franšize. V svojo statistiko je dodal še 12 skokov in bil tako z naskokom najučinkovitejši košarkar na parketu.

Pri zmagovalcih je ključno vlogo odigral Troy Daniels, ki je s klopi dosegel 28 točk, od tega kar osem trojk. Zadnjo je zadel devet sekund pred koncem tekme in z njo odločil zmagovalca.

Izidi:

Chicago Bulls - Miami Heat 84:89
(Beno Udrih 3 točke, 1 podaja, 2 ukr. žogi za Miami)

Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves 114:107

Washington Wizards - Boston Celtics 91:116

Memphis Grizzlies - Orlando Magic 108:102 (podaljšek)

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 111:112

Denver Nuggets - Atlanta Hawks 105:119

Utah Jazz - Detroit Pistons 92:95

Sacramento Kings - Charlotte Hornets 128:129 (podaljška)

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 120:90