NBA: Miami vse bliže končnici, 10 točk Gorana Dragića (VIDEO)

Košarkarji Memphisa, ki so si izločilne boje že zagotovili, so morali v dvoboju z Ostrogami še tretjič zapored na kolena.

Objavljeno
30. marec 2015 09.13
Pistons Heat Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Miami - Košarkarji Miamija, finalisti minule sezone lige NBA, so z vsako zmago bliže izločilnim bojem. Trenutno se trdno oklepajo sedmega mesta na razpredelnici vzhodne konference, pred osmouvrščenim Brooklynom imajo dve zmagi zaloge, pred devetim Bostonom in deseto Indiano pa tri. Pomemben korak h končnici so storili s sinočnjo zmago (109:102) nad Detroitom, ki je bil pred tem štirikrat zaporedoma uspešen, tokrat pa ni vse od začetka druge četrtine niti enkrat več prešel v vodstvo.

Začetek je bil resda po taktih gostov, ki so ušli za največ osem točk, nato pa je Vročica z delnim izidom 9:0 stvari prevzela v svoje roke. Predvsem takoj po glavnem odmoru so se poznejši zmagovalci izdatneje odlepili, največ na +17, v končnici pa rutinirano zadržali del naskoka. V vrstah Miamija je bil povsem ponorel prvi zvezdnik Dwyane Wade, ki je v 36 minutah na parketu prispeval kar 40 točk, ob tem pa dodal še šest skokov, štiri asistence in eno ukradeno žogo.

Udonisu Haslemu se je posrečil dvojni dvojček z 18 točkami in 13 skoki, svoj del pa je vnovič pristavil tudi slovenski reprezentančni organizator Goran Dragić, ki ga je trener Eric Spoelstra na parketu zadržal 35 minut, v tem času pa je Ljubljančan svojo statistiko oplemenitil z 10 točkami, petimi podajami, dvema skokoma in eno blokado. Njegov mlajši brat Zoran Dragić je resda bil v postavi, a priložnosti za igro tokrat ni dobil.

Pri poražencih, ki ostajajo pri 28. zmagah v sezoni in brez realnih možnosti za napredovanje v izločilne boje, sta imela svoj večer Andre Drummond, ki se je ustavil šele pri 32 točkah in 14 skokih, in Reggie Jackson z 31 točkami, od tega tremi trojkami. Zdaj zasedbo Miamija v noči na sredo čaka ponovitev finala minule sezone, domač obračun s San Antoniem, šestouvrščenim z zahodne konference.

Udrihovi Grizliji tretjič zapored na kolenih

Kawhi Leonard, Beno Udrih in Zach Randolph. Foto: Michael Thomas/AP.

 

Prav Ostroge pa so bile sinoči s 103:89 pred domačimi navijači premočne za zasedbo Memphisa, ki si je preboj v končnico že zagotovila s petdesetimi zmagami, v zadnjem obdobju pa niza nekoliko manj prepričljive predstave s tremi porazi v zadnjih treh obračunih. Sinoči ni imela niti najmanjših možnosti za uspeh, saj ni vodila niti enkrat na tekmi, gostitelji pa so točkovno zalogo še najbolj, tja do 16 točk, oplemenitili v zadnji četrtini.

San Antonio je tekmeca predvsem preskakal (razmerje 48:34), najbolj pa je bil pri metu Kawhi Leonard s 25 točkami in desetimi skoki. Med Grizliji je najbolj izstopal krilni igralec Zach Randolph prav tako z dvojnim dvojčkom (20 točk in 13 skokov), Beno Udrih pa je - kot je že v navadi - svojo priložnost dočakal s klopi, nato pa v 19 minutah na parketu zmogel devet točk (prosti meti 2:2, za dve 2:4, trojke 1:1), štiri podaje in dva skoka.

Memphis, ki je padel na tretje mesto zahodne konference in četrto celotne lige, bo skušal niz treh porazov presekati že nocoj, tekmec pa se zdi po meri, saj ga pred domačimi privrženci čaka obračun s Sacramentom, ki se v izločilne boje ne more več prebiti. Udrihova zasedbo bo morala pred končnico pod streho spraviti še osem dvobojev, od tega pet domačih.