NBA: Miami z Dragićem spet serijsko zmaguje (VIDEO)

Sinočnji izkupiček slovenskih košarkarjev v ligi NBA: Goran Dragić 9, Beno Udrih 6 in Saša Vujačič 11 točk.

Objavljeno
01. februar 2016 07.52
NBA/
J. P.
J. P.

Miami - Le slovenski košarkarski as Goran Dragić se je moral vrniti po osmih dvobojih prisilnega počitka zaradi poškodbe mečne mišice, pa je Miami znova začel nizati serije zmag v ligi NBA. Včeraj je bila Vročica uspešna še četrtič zapovrstjo, na parketu domače dvorane AmericanAirlines Arena je odpravila sosedo na lestvici Atlanto (105:87) in se s 27. uspehom v sezoni povzpela na četrto mesto vzhodne konference.

Gostitelji so že v uvodni četrtini nakazali, da jih nič drugega kot zmaga ne zanima. Izid je bil edinokrat izenačen pri 2:2, nato pa je Miami bliskovito pobegnil celo za 14 točk in tekmec, ki je nanizal tretji zaporedni poraz, se ni mogel več pobrati. Po delnem izidu 10:0 je bila Vročica še pred odhodom na glavni odmor že 20 točk spredaj, v nadaljevanju pa le še skrbno čuvala zalogo, ki je enkat samkrat padla pod deset točk (71:62).

Pri zmagovalcih je Dragić - kot že skoraj veleva tradicija - našel mesto v prvi peterki, v 23 minutah na parketu pa je prispeval 9 točk (prosti meti 1:2, za dve 4:7, trojke 0:3) in dodal še dva skoka, štiri asistence ter po eno ukradeno in izgubljeno žogo, vseeno pa je bil najmanj učinkovit med člani začetne postave. Beno Udrih je svojo priložnost dočakal s klopi, nato pa se v 25 minutah ustavil pri šestih točkah (za dve 3:4, trojke 0:3), enem skoku, dveh podajah, eni ukradeni in štirih izgubljenih žogah.

Beno Udrih je po udarcu v obraz obležal na parketu. Foto: Mike Ehrmann/AFP.

 

Najučinkovitejši v zmagovalnem moštvu, pri katerem že petič zapored ni igral poškodovani Hassan Whiteside, je bil sicer Chris Bosh z 18 točkami, medtem ko se je Amare Stoudemire veselil dvojnega dvojčka za 13 točk in 12 skokov. V vrstah Atlante, ki je zmogla zgolj 31 skokov, sta se s po 17 doseženimi točkami izkazala Paul Millsap in Al Horford. Zgolj 34 točk gostov v prvem polčasu je drugi najslabši klubski dosežek v sezoni, le 12. decembra so bili do glavnega odmora še manj učinkoviti, vpisali so zgolj 25 točk.

Branilci naslova premočni za Kratkohlačnike

Manj uspešni so bili sinoči Kratkohlačniki iz New Yorka, ki so morali pred domačimi navijači v Madison Square Gardnu premoč priznati branilcu šampionskega naslova Golden Statu (95:116). V uvodni četrtini in pol so se gostitelji še enakovredno kosali s favoriziranim tekmecem, ki pa je po izenačenju na 33:33 zagospodaril na parketu in vodstva ni več izpustil iz rok.

Ravno nasprotno, naskok je iz minute v minuto povečeval tja do 25 točk, večino pa ga zadržal tudi do konca. Po učinkovitosti sta izstopala Draymond Green s trojnim dvojčkom (20 točk, 10 skokov in 10 asistenc) in z brezhibnim metom iz igre (9:9) ter neustavljivi Klay Thompson s kar 34 točkami, od tega petimi trojkami. Tudi sicer so bili Bojevniki iz 29 poskusov kar šestnajstkrat uspešni z razdalje.

Pri poražencih se je dvojnega dvojčka ob vrnitvi na parket veselil prvi zvezdnik Carmelo Anthony (24 točk, 10 skokov), svojo priložnost pa je dobro izkoristil tudi slovenski as Saša Vujačič, ki je na parketu prebil 18 minut in pol, v tem času pa v svojo statistiko vpisal 11 točk (prosti meti 2:2, za dve 3:4, trojke 1:1) ter po dva skoka in asistenci. Zdaj Kratkohlačnike, ki so pokleknili petič v zadnjih šestih obračunih, čaka sredin domač dvoboj z Bostonom.

Saša Vujačič se je izkazal z 11 točkami. Foto: Brad Penner/Reuters.

 

IZIDI LIGE NBA

Miami Heat : Atlanta Hawks 105:87 (Goran Dragić 9 točk, 2 skoka, 4 podaje, po 1 ukradena in izgubljena žoga v 23 minutah, Beno Udrih 6 točk, 1 skok, 2 podaji, 1 ukradena in 4 izgubljene žoge v 25 minutah)

New York Knicks : Golden State Warriors 95:116 (Saša Vujačič 11 točk, 2 skoka in 2 podaji v 19 minutah)

Los Angeles Clippers : Chicago Bulls 120:93
Orlando Magic : Boston Celtics 119:114
Dallas Mavericks : Phoenix Suns 91:78
Portland Trail Blazers : Minnesota Timberwolves 96:93
Los Angeles Lakers : Charlotte Hornets 82:101