NBA: New York brez Vujačiča vnovič praznih rok (VIDEO)

Kratkohlačniki so kljub 30 točkam Carmela Anthonyja klecnili pred Denverjem in imajo vse manj možnosti za končnico.

Objavljeno
09. marec 2016 07.46
NBA/

Denver - Košarkarji New Yorka so z vsakim porazom bolj oddaljeni od izločilnih bojev lige NBA. Sinoči so na gostovanju pri Denverju, ki je zdaj z njimi poravnan po številu zmag (26), pokleknili s 94:110 in praznih rok ostali še sedemnajstič v zadnjih dvajsetih dvobojih, s čimer so zdaj na trinajstem mestu razpredelnice vzhodne konference od končnice ločeni že šest zmag.

Razplet dvoboja se je nakazal že v uvodnih minutah, ko so domači ušli z 8:0, nato tekmecu dvakrat dovolili, da jih je ujel, nazadnje pri 10:10, a na prvi odmor odnesli šest točk naskoka, ki so ga do konca polčasa - z delnim izidom kar 16:0, potem ko so Kratkohlačniki vodili z 41:40 - še oplemenitili na +11. Ko so vzdržali nalet gostov, ki so v začetku tretje četrtine zmogli devet točk zapovrstjo, je bilo jasno, da domači zmage tokrat ne bo izpustili iz rok. Še več: zadnjo minuto in pol tekme New York ni več zadel, Denver pa je dodal še osem zaporednih točk za gladko zmago.

Zanjo je bil najzaslužnejši Kenneth Faried z dvojnim dvojčkom za 24 točk in 10 skokov, medtem ko je centru Nikoli Jokiću, ki je pristavil 20 točk, za podoben podvig zmanjkal en skok. Pri poražencih, pri katerih se je v igro vrnil Kristaps Porzingis, je vnovič izstopal Carmelo Anthony, ki je proste mete izvajal 11:11, sicer pa vpisal kar 30 točk, medtem ko je bil slovenski as Saša Vujačič eden od dveh igralcev, ki po trenerjevi odločitvi nista vskočila na parket. Zdaj Kratkohlačnike že v noči na jutri čaka gostovanje pri Phoenixu.

IZIDI LIGE NBA

Denver Nuggets : New York Knicks 110:94 (Saša Vujačič ni igral)
Toronto Raptors : Brooklyn Nets 104:99
Minnesota Timberwolves : San Antonio Spurs 91:116
Utah Jazz : Atlanta Hawks 84:91
Portland Trail Blazers : Washington Wizards 116:109 - po podaljšku
Los Angeles Lakers : Orlando Magic 107:98