NBA: New York Knicks prvič po letu 1999 v končnici prek 100 točk

New York Knicks so v polfinalu odpihnili Indiano Pacers s kar 105:79. Memphis Grizzlies presenetili podprvake iz Oklahome.

Objavljeno
08. maj 2013 09.50
NBA-PLAYOFFS/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Košarkarji New York Knicks so na drugi tekmi konferenčnega polfinala na Vzhodu proti Indiani vendarle izkoristili prednost domačega igrišča in izid v zmagah izenačili na 1:1. Kratkohlačniki so namreč včeraj pod vodstvom prvega zvezdnika Carmela Anthonya (32 točk) nadigrali svoje tekmece v Madison Square Gardnu (105:79). New York je prvič po letu 1999 v končnici uspel doseči več kot 100 točk, to pa je bila njihova najvišja zmaga po 21 letih (leta 1992 so Detroit premagali z 109:75).

Gostitelji so si ključno prednost priigrali na začetku drugega polčasa, ki so ga začeli z neverjetno serijo kar 30:2. »Mislim, da smo celotno tekmo odigrali z mislijo, da nocoj preprosto moramo zmagati. Odigrali smo odlično tekmo na zelo visokem nivoju,« je bil zadovoljen Anthony. Pri domačih je Iman Shumpert z atraktivnim zabijanjem v prvem polčasu navdušil domače navijače in na koncu dosegel 15 točk.

Durant ne zmore vsega sam, Westbrook na operacijo

Memphis Grizzlies pa so že na drugi tekmi konferenčnega polfinala na Zahodu uspeli priti do zmage proti Oklahomi City Thunder in serijo izenačili na 1:1. Podprvaki, ki še naprej igrajo brez poškodovanega Russella Westbrooka, so na domačem parketu klonili s 93:99.

Po poškodbi Westbrooka postaja vse bolj očitno, da Kevin Durant ne zmore vsega sam in bi v napadu še kako potreboval razigranega soigralca. Trener OKC Scott Brooks je včeraj pojasnil, da bo njihov zvezdnik zagotovo izpustil tudi naslednji dve tekmi, saj ga v prihodnjih dneh čaka operacija desnega kolena.

Durant je tudi sinoči dosegel 36 točk in imel ob tem tudi 11 skokov in 9 podaj, toda manjkal je učinek preostale ekipe. Pri Grizlijih je zelo dobro predstavo prikazal Mike Conley, ki je blestel zlasti v finišu tekme. Tako je dobri dve minuti pred koncem tekme zadel tudi ključno trojko za neulovljivo prednost gostov.

»Mike Conley je eden od petih najboljših branilcev v ligi, pa naj vam je to všeč ali pa ne. Vsak ima svojega favorita, toda njegovo ime se v zadnjem času omenja vse več,« je svojega soigralca pohvalil Tony Allen, ki je v zadnjih minuti košarkarjem Oklahome ukradel kar pet žog.

Izida končnica NBA, konferenčni polfinale

Vzhodna konferenca

New York Knicks - Indiana Pacers 105:79

(izid v zmagah je izenačen na 1:1)

Zahodna konferenca

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 93:99

(izid v zmagah je izenačen na 1:1)