NBA: odličen večer Dragića, Udrihov Detroit padel v zadnji sekundi (VIDEO)

Košarkarji Miamija so s košem Hassana Whitesida dve desetinki pred koncem s 97:96 odpravili Detroit.

Objavljeno
29. marec 2017 08.12
SPO-BKN-MIAMI-HEAT-V-DETROIT-PISTONS
J. P.
J. P.

Auburn Hills - Sinočnji dvoboj košarkarske lige NBA med Detroitom in Miamijem ni bil zgolj obračun dveh klubov s slovensko udeležbo, temveč tudi dveh resnih kandidatov za osmo mesto razpredelnice vzhodne konference in posledično preboj v končnico tekmovanja. Tekma je bila takšna, kot se za soseda na lestvici spodobi - negotova, razburljiva, izenačena, za kanček uspešnejši pa so bili gostje iz Miamija, ki so se veselili tesne zmage s 97:96. Detroit je moral na kolena petič zapovrstjo in osmič v zadnjih devetih dvobojih.

Vendar pa ni bilo niti za trenutek jasno, kdo se bo zadnji smejal. Moštvi sta se izmenjevali v vodstvu, ki so ga sicer večinsko v rokah držali gostje, a se niso znali izdatneje odlepiti, kar je Detroit v končnici izkoristil in tehtnico spet nagnil na svojo stran. Natanko pol minute pred zadnjim piskom sirene je tako Ish Smith povišal na 96:92, zdelo se je, da se Vročica iz te godlje ne bo več izvlekla, a je nato ravno slovenski as Goran Dragić sprva zadel prosti met, nato pa še iz igre. Na nasprotni strani je Stanley Johnson izgubil žogo, center Hassan Whiteside pa je s košem dve desetinki pred koncem obračuna vendarle zagotovil srečno zmago Miamiju.

Beno Udrih je solidno izkoristil minutažo. Foto: Gregory Shamus/AFP. 

 

Dragić je bil tudi sicer pri metu, saj je bil z 28 točkami (prosti meti 9:13, za dve 8:12, trojke 1:4) v 34 minutah in pol na parketu najučinkovitejši med vsemi, dodal pa je še po štiri asistence in skoke, eno blokado in si privoščil eno izgubljeno žogo. Na drugi strani je svojo priložnost dočakal tudi Beno Udrih in v 17 minutah prispeval 6 točk (prosti meti 2:2, za dve 2:5, trojke 0:1), tri skoke, štiri podaje in eno ukradeno žogo, sicer pa je pri poražencih izstopal Kentavious Caldwell-Pope s 25 točkami. Miami, ki ima zdaj pred Detroitom dve zmagi prednosti in tekmo manj, čaka nov izziv že v noči na jutri, ko se bo Dragić na gostovanju pri Kratkohlačnikih iz New Yorka še drugič zapored pomeril s slovenskim tekmecem, tokrat Sašo Vujačičem. Detroit pa bo šel spet na parket v noči na petek, ko bo gostil zadnjeuvrščeno zasedbo Brooklyna.

IZIDI LIGE NBA

Detroit Pistons : Miami Heat 96:97 (Beno Udrih 6 točk, 3 skoki, 4 podaje in 1 ukradena žoga v 17 minutah; Goran Dragić 28 točk, 4 skoki, 4 podaje, 1 izgubljena žoga in 1 blokada v 34 minutah)

Charlotte Hornets : Milwaukee Bucks 108:118
Indiana Pacers : Minnesota Timberwolves 114:115
Atlanta Hawks : Phoenix Suns 95:91
Brooklyn Nets : Philadelphia 76ers 101:106
Houston Rockets : Golden State Warriors 106:113
Portland Trail Blazers : Denver Nuggets 122:113
Los Angeles Lakers : Washington Wizards 108:119