NBA: okrvavljeni Dragić tretjič zapored prvi strelec Vročice (VIDEO)

Košarkarji Miamija so v drugi tekmi drugega kroga končnice pokleknili pred Torontom (96:102), 20 točk Ljubljančana.

Objavljeno
06. maj 2016 08.14
Heat Raptors Basketball
J. P.
J. P.

Toronto - Kako izenačen in do zadnjega negotov je dvoboj drugega kroga končnice košarkarske lige NBA med Torontom in Miamijem, dokazuje tudi dejstvo, da sta tekmeca oba že odigrana obračuna v dvorani Air Canada Centre pripeljala v podaljšek. Če se je predvčerajšnjim naposled smejalo gostom (102:96), se je sinoči pač domači zasedbi, ki je čvrst odpor Vročice strla s 96:92. Zdaj se dogajanje seli na parket AmericanAirlines Arene, ki bo gostila dva zaporedna dvoboja, prvega že jutri zvečer (ob 23. uri po srednjeevropskem času).

Začetek tekme za Miami ni bil obetaven. Do 15:15 je še držal aktiven rezultat (pred tem je vodil za kvečjemu šest točk), nato pa si privoščil delni izid 2:16 in gostiteljem dopustil, da so na prvi odmor odšli z udobnim naskokom, ki so ga dobršen del zadržali tudi do konca prvega polčasa. Šele v tretjem delu so se gostje spet prebudili, vpisali devet točk zapovrstjo in poskrbeli, da so v četrto četrtino štartali celo z dvema točkama zaloge. Šele tik pred koncem rednega dela je Toronto spet ujel priključek in si priigral prednost treh točk (86:83), ki pa jo je deset sekund in pol pred piskom sirene z uspešno izvedeno trojko izničil slovenski as Goran Dragić.

Goran Dragić se je v igro vrnil z obližem. Foto: Vaughn Ridley/AFP.


V petminutnem podaljšku ni Vročica vodila niti enkrat. Joeju Johnsonu (trikrat), Hassanu Whitesidu in Dwyanu Wadu je roka v ključnih trenutkih zadrhtela, nasprotnik pa je v hipu pobegnil na +6 in ga ni bilo mogoče več ujeti. Miami je četrtič v zgodovini (prvič po letu 1997 proti Chicagu) dosegel neslavni rekord kar enajstih izgubljenih žog v eni četrtini, tokrat se je to zgodilo v prvi, so pa v njegovih vrstah vsi člani začetne peterke vpisali dvomestno število točk. Dvojni dvojček se je posrečil Whitesidu za po 13 točk in skokov, medtem ko je bil najučinkovitejši strelec v ekipi ravno Goran Dragić.

Ljubljančan je v drobec več kot 35 minutah na parketu dosegel 20 točk (prosti meti 2:2, za dve 6:10, trojke 2:2) in dodal po štiri skoke in asistence, si je pa privoščil tudi štiri izgubljene žoge. V drugi četrtini je na lastni koži občutil trd komolec DeMarja DeRozana, zaradi česar je moral okrvavljen s parketa po osem šivov, vendar pa se je v drugem polčasu z obližem vrnil v igro. Dragić je tako na že tretji tekmi zapovrstjo dosegel mejo 20 točk, pred tem se je ustavil pri 25 in 26 točkah in bil obakrat tudi prvi strelec moštva. Pri gostiteljih sta izstopala DeMarre Carroll z 21 točkami in DeRozan s točko manj, medtem ko je center Jonas Valančiunas zmogel dvojni dvojček za 15 točk in 12 skokov.

IZID LIGE NBA

Toronto Raptors : Miami Heat 96:92 po podaljšku (Goran Dragić 20 točk, 4 skoki, 4 podaje, 4 izgubljene žoge v 35 minutah) - v zmagah 1:1