NBA: Ostroge z osmo zmago zapored podaljšale agonijo Philadelphie (VIDEO)

Košarkarji Philadelphie tudi po 17. dvoboju v sezoni lige NBA ostajajo edini brez zmage.

Objavljeno
02. december 2014 08.35
Spurs 76ers Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Philadelphia - Branilci šampionske lovorike v ligi NBA, košarkarji moštva San Antonio Spurs, so očitno zajahali zmagovalni val, saj so v svojo korist odločili že osmi dvoboj zapovrstjo. Sinočnji trinajsti uspeh v sezoni je bil pričakovan, saj so ga vpisali na gostovanju pri z naskokom najslabši zasedbi lige Philadelphii (109:103), ki tudi po sedemnajstem odigranem obračunu še naprej neuspešno lovi prvo zmago v sezoni.

Seveda se na ta račun število privržencev, ki si tekme ogledajo v živo v Wells Fargo Centru, manjša, aktualni prvaki so tako pritegnili »le« še 12.843 navijačev. Obračun se je sicer prelomil že v prvem polčasu, Ostroge so si namreč že do glavnega odmora zagotovile zelo udobnih 15 točk zaloge. Gostitelji so do konca resda znali zaostanek več kot prepoloviti, za popoln zasuk pa jim je zmanjkalo časa in moči.

Pri zmagovalcih, pri katerih je klop dosegla zavidljivih 44 točk, se je najbolj izkazal Kawhi Leonard s 26 točkami (met za dve 7:9), desetimi skoki in štirimi asistencami, fantje pa so predvsem močno preskakali tekmeca (razmerje skokov 52:42). Philadelphii niti natančen met z razdalje in doseženih dvanajst trojk ni pomagalo do krstne zmage, vnovič pa je bil najbolj razigran Michael Carter-Williams s 24 točkami, enajstimi skoki in sedmimi podajami.

Zanimiv pa je bil tudi dvoboj trenerjev, prekaljenemu strategu Ostrog Greggu Popovichu je namreč sedem sezon asistiral Brett Brown, ki zdaj vodi močno pomlajeno zasedbo Philadelphie. »Naš prvi polčas ni bil pravi. Kot bi nam že tedaj zmanjkalo energije in svežine,« je glavni razlog za nov poraz izpostavil Brown.