NBA: »Pa kaj, če sta manjkala Griffin in Paul. To je velika zmaga!«

Washington Wizards so LA Clippers prizadejali še tretji zaporedni poraz (98:90). Manjkala sta Blake Griffin in Chris Paul.

Objavljeno
05. februar 2013 09.22
Clippers Wizards Basketball
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana  - Košarkarji Los Angeles Clippers so po fantastičnem začetku nove sezone lige NBA sedaj povsem popustili in na gostovanju pri Washington Wizards doživeli že tretji zaporedni poraz (98:90) oziroma izgubili kar sedem od zadnjih devetih tekem.

Še naprej je zaradi poškodbe kolena odsoten Chris Paul (izpustil osem tekem), le nekaj ur pred začetkom tekme pa so Clippersi dobili dodatno slabo novico, saj zaradi težav z levo tetivo ni nastopil niti Blake Griffin. Robustni center je vse od prihoda v ligo NBA odigran prav vse tekme, toda po 197 zaporednih obračunih je tudi sam staknil manjšo poškodbo.

»Pa kaj, če sta manjkala Griffin in Paul. To je velika zmaga! Sami smo odigrali kopico tekem brez nosilcev igre... prosim vas ne zmanjšujte pomembnosti našega uspeha. Če bi se tokrat zmage veselili gostje iz LA, bi bila to povsem druga zgodba kajne?,« je po tekmi v sicer šaljivem tonu navrgel domači trener Randy Wittman.

Washington je imel sinoči kopico razigranih košarkarjev, Martell Webster je tako dosegel 21 točk, Nene in Garrett Temple sta jih dodala po 15 vsakj, Emeka Okafor pa je pobral kar 14 skokov.

Strelske vaje LeBrona Jamesa

Pri prvakih iz Miamija pa še naprej navdušuje LeBron James, ki je bil tudi sinoči ključni mož pri zmagi nad Charlotte Bobcats (99:94). Najboljši igralec pretekle sezone lige NBA je dosegel 31 točk in imel ob tem odličen met iz igre, saj je zadel kar 13 od skupno 14 metov.

Chris Bosh je dodal 23 točk, razpoložen je bil tudi Dwyane Wade (20 točk in kar 12 skokov), kar je bilo dovolj za deveto domačo zmago Vročice na zadnjih desetih tekmah. »Nisem načrtoval takšnega večera. Skušal sem igrati čim bolj napadalno in bil pri tem zelo uspešen,« je dejal LeBron.

Izidi lige NBA:

Indiana Pacers - Chicago Bulls 111:101

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 78:61

Washington Wizards - Los Angeles Clippers 98:90

New York Knicks - Detroit Pistons 99:85

Miami Heat - Charlotte Bobcats 99:94

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 112:91

Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 98:100

Utah Jazz - Sacramento Kings 98:91 (po podaljšku)