NBA: Paul po katastrofalnem začetku ujel ritem in zagrenil dan Miamiju

V ligi NBA so košarkarji Miamija s 93:100 izgubili z moštvom Los Angeles Clippers. Neuspešni tudi Kratkohlačniki.

Objavljeno
07. februar 2016 21.29
Posodobljeno
07. februar 2016 21.29
NBA/
Š. Ro., M. Ž.
Š. Ro., M. Ž.

Miami - Po zmagi proti Charlottu so se košarkarji Miamija vrnili v domačo dvorano, kjer pa niso razveselili svojih navijačev. Gostujoče moštvo Los Angeles Clippers je zmagalo s 100:93, Vročica pa je s porazom zapravila priložnost, da se povzpne na četrto mesto v vzhodni konferenci.

Eden izmed glavnih krivcev za poraz Miamija je bil gostujoči organizator igre Chris Paul. Ta je tekmo začel katastrofalno in v prvi četrtini zgrešil vseh sedem metov iz igre, kar je njegov najslabši izkupiček v eni četrtini v njegovi karieri, skupaj pa je zapravil prvih devet metov. A Paul se je nato prebudil in začel dosegati koše, najboljše pa je prihranil za konec, ko je tri minute in 29 sekund pred koncem dosegel dve zaporedni trojki in nato še podal Deandreju Jordanu za zabijanje, s katerim je Los Angeles pobegnil na neulovljivih sedem točk (95:88).

Chris Paul se je na koncu ustavil pri 22 točkah (za dve 6-17, trojke 2-6, prosti meti 4-4), 7 podajah in 2 skokih, Jamal Crawford je dosegel 20 točk, J.J. Redick pa 14.

Ob porazu je sicer precej uspešen večer imel prvi slovenski košarkar Goran Dragić. Dosegel je 17 točk (za dve 4-8, trojke 3-5), pet skokov in pet podaj. Po 17 točk sta dosegla tudi oba glavna zvezdnika Chris Bosh in Dwayne Wade, Luol Deng jih je dodal 15, Hassan Whiteside pa je dosegel nov dvojni dvojček z 10 točkami in 10 skoki. Šest točk je vpisal tudi slovenski košarkar Beno Udrih (za dve 2-4, prosti meti 2-2).

Paul se je otresel slabega začetka in odgovarjal na koše Dragića

Dvoboj Miamija in Los Angelesa se je začel zelo slabo za Dwaynea Wadea in Chrisa Paula. Domači zvezdnik je v  prvi četrtini zadel le enega izmed šestih metov iz igre (2 točki), Paul pa zapravil vseh sedem. Več razlogov za dobro voljo je imel Wade, čigar moštvo je četrtino dobilo z 19:15.

Drugo četrtino je zaznamovala izenačena igra. Vročica je imela začetno pobudo in si priborila sedem točk naskoka (27:20), a so gostje v manj kot treh minutah izenačili na 31:31 in ob polčasu vodili s 46:45.

Gostujoči košarkarji so v tretji četrtini prevzeli nadzor nad tekmo. Pri vodstvu s 54:52 so dosegli osem zaporednih točk - Paul je v tem nizu prispeval štiri točke in podajo - in si izborili deset točk naskoka (62:52), pred zadnjo četrtino pa so imeli še osem točk zaloge.

Miami se je ob koncu tekme vrnil v igro in dobre štiri minute pred koncem zaostajal le še za tri točke (83:86). Gledalci so nato spremljali manjši strelski spopad Paula in Dragića. Američan je pri vodstvu s 87:83 zadel trojko, na drugi strani pa je Dragić uspešno vrgel za dve točki. Paul mu ni ostal dolžan in je v naslednjem napadu znova zadel trojko, Dragić pa mu je vrnil z enako mero in s trojko znižal na 88:93.

A to je bil večer Chrisa Paula, ki je v napadu odlično podal Jordanu za zabijanje (95:88). Domačini so zahtevali minuto odmora, po kateri pa je Jamal Crawford uspešno vrgel za tri točke in odločil zmagovalca.

New York klonil proti Denverju

Neuspešen je bil tudi tretji slovenski košarkar v ligi NBA. Saša Vujačić je z moštvom New York Knicks izgubil proti Denverju 96:101. Mariborčan je igral slabih deset minut in ob metu iz igre 1:4 dosegel tri točke.

Odličnih devet od svojih 15 točk je v zadnji četrtini za zmago Denverja prispeval novinec Emmanuel Mudiay, z 19 točkami sta se izkazala udi Danilo Gallinari in Will Barton. Pri Kratkohlačnikih, ki so izgubili peto tekmo zapored, pomagala pa ni niti vrnitev Carmela Anthonyja po poškodbi kolena, je Kristaps Porzingis dosegel 21 točk in 13 skokov.

Rezultati lige NBA

Miami Heat - Los Angeles Clippers 93:100

(Goran Dragić 17 točk, 5 skokov in 5 podaj v 34:44, Beno Udrih 6 točk in 2 podaji v 13:16 za Miami)

New York Knicks - Denver Nuggets 96:101

(Saša Vujačić 3 točke v 9:32 za New York)

Orlando Magic - Atlanta Hawks 96:94

Boston Celtics - Sacramento Kings 128:119