NBA: Phoenix četrtič zapored, enajst točk Dragića (VIDEO)

Košarkarji Phoenixa so se na gostovanju znesli nad Indiano (106:83), več kot polovico točk so prispevali rezervisti.

Objavljeno
23. november 2014 08.50
Suns 76ers Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Indianapolis - Košarkarji Phoenixa nadaljujejo zmagoviti niz v ligi NBA, ki zdaj traja že štiri tekme zapored, še drugič zapovrstjo pa so tekmeca ugnali na gostovanju in to z zelo udobno razliko več kot dvajsetih točk. Tokrat so bili s 106:83 boljši od Indiane, s čimer so se veselili že devetič v sezoni (iz štirinajstih poskusov).

Ob polčasu je bila prednost Sonc še ulovljiva (55:48), nato pa so pohodila plin in domačim v dvorani Bankers Life Fieldhouse v Indianapolisu dokončno pristrigla peruti. Pri tem so se opirala na uspešen met z razdalje, ki so ga kronala z dvanajstimi zadetimi trojkami, in uspešnim skokom (51), predvsem pod lastnim obročem (38).

Tokrat začetna peterka Phoenixa ni blestela, saj je skupaj dosegla zgolj 43 točk, rezervisti pa kar 63. Učinkovita je bila tudi klop Indiane z 51 točkami, medtem ko jih je prva peterka vpisala le 32. V majici zmagovalcev se je s 23 točkami najbolj izkazal Gerald Green, ki je ob tem zadel kar pet trojk iz devetih poskusov, dobro mu je sledil še drugi rezervist, novinec iz Sacramenta Isaiah Thomas (16 točk).

Slovenski reprezentančni zvezdnik Goran Dragić je na parketu prebil 23 minut, v tem času pa svojo statistiko oplemenitil z enajstimi točkami (met za dve 4:8, trojke 1:4), dvema skokoma v napadu, tremi podajami in dvema ukradenima žogama. Najbolj razigran je bil na začetku tretje četrtine, ko je prispeval prvih šest zaporednih točk za svoje moštvo.

Še naprej pa v nemilosti trenerja Jeffa Hornaceka ostaja njegov mlajši brat Zoran Dragić, ki edini ob Tylerju Ennisu ni našel mesta v tokratni postavi Phoenixa. Pri poražencih sta se pred 16.870 navijači še najbolj izkazala rezervista: Rodney Stuckey je prispeval 14 točk, Ian Mahinmi pa 12 točk in deset skokov.

»Fantom s klopi sem dejal, da je v tretji četrtini pravi čas, da napravijo razliko. Res so jo, tako da smo si v končnici lahko oddahnili,« je strnil vtise trener Sonc Hornacek. Njegove fante zdaj v noči na torek čaka gostovanje v Torontu, že nocoj pa bodo aktivni Beno Udrih in njegovi Grizliji iz Memphisa, ki bodo gostili zasedbo Los Angeles Clippers.