NBA: po treh porazih Kratkohlačniki spet zmagali (VIDEO)

Saša Vujačič je ob zmagi New Yorka nad Detroitom (102:89) na parketu prebil minuto, med strelce pa se ni vpisal.

Objavljeno
06. marec 2016 08.50
NBA/

New York - Košarkarji New Yorka so sinoči prekinili niz treh zaporednih porazov v ligi NBA, za žrtev pa so si v domačem Madison Square Gardnu izbrali resda višje rangirano zasedbo Detroita, od katere so bili boljši s 102:89. Poraženci so se z drugim neuspehom zapovrstjo spet znašli pod globino, kar se preboja v izločilne boje tiče, še vedno pa imajo pet zmag prednosti pred Kratkohlačniki, ki jih v končnico vodi zgolj še čudež.

Po izenačenem začetku, na katerem sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, je bila odločilna druga četrtina, ki so jo gostitelji odprli z delnim izidom 9:0, nato pa prednosti do konca niso več izpustili iz rok. Ko so v zadnjem delu vodili z že zelo udobnih +21, jih je naskok malce uspaval in v končnici več kot dve minuti in pol niso dosegli koša, kar so tekmeci izkoristili in z delnim rezultatom 8:0 nekoliko omilili poraz, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa in energije.

V vrstah zmagovalcev, ki niso mogli računati na pomoč poškodovanega drugega najboljšega strelca Kristapsa Porzingisa, je bil najbolj pri metu prvi zvezdnik Carmelo Anthony, ki je 24 točkam dodal še deset skokov, zgolj en skok pa je do dvojnega dvojčka zmanjkal tudi Robinu Lopezu, ki je prispeval 21 točk. Nekaj malega priložnosti za dokazovanje je dobil tudi slovenski košarkar Saša Vujačič, ki pa v 62 sekundah na parketu svoje statistike ni oplemenitil. Pri Detroitu je bil najučinkovitejši Andre Drummond z 21 točkami in 16 skoki.

IZIDI LIGE NBA

New York Knicks : Detroit Pistons 102:89 (Saša Vujačič 0 točk v 1 minuti)
Cleveland Cavaliers : Boston Celtics 120:103
New Orleans Pelicans : Utah Jazz 94:106
Washington Wizards : Indiana Pacers 99:100
Minnesota Timberwolves : Brooklyn Nets 132:118
Chicago Bulls : Houston Rockets 108:100
San Antonio Spurs : Sacramento Kings 104:94
Los Angeles Clippers : Atlanta Hawks 97:107