NBA: Popovich in Lue bosta vodila moštvi na tekmi zvezd (VIDEO)

Košarkarji Bostona so se dokopali do četrte zaporedne zmage, potem ko so s 111:103 odpravili še Denver.

Objavljeno
28. januar 2016 07.28
Nuggets Celtics Basketball
J. P.
J. P.

New York - Onkraj »luže« so izbrali trenerja, ki bosta vodila ekipi na februarskem prvem vrhuncu košarkarske sezone, tekmi vseh zvezd (All-Stars) lige NBA. Tako bo moštvo vzhodne konference vodil mladi strokovnjak Tyronn Lue, komaj 38-letni strateg na klopi Clevelanda, medtem ko bo na čelu zahoda pričakovano skoraj tri desetletja starejši in mnogo izkušenejši Gregg Popovich, ki že vrsto let vodi zasedbo San Antonia in bo v obračunu vseh zvezd sodeloval že četrtič, medtem ko bo za Lueja to prva tovrstna izkušnja.

Sinoči pa se je Boston dokopal do že četrte zaporedne zmage v ligi NBA, potem ko je bil pred domačimi navijači v dvorani TD Garden s 111:103 boljši od Denverja, ki je moral še četrtič v zadnjih petih dvobojih na kolena. Gostitelji so vodstvo iz rok izpustili zgolj dvakrat v uvodni četrtini, ko je tekmec ušel za pičlo točko, sicer pa dvomov o zmagovalcu ni bilo. Razlika je v začetku zadnjega dela poskočila že na +22 po delnem izidu 18:1, naposled jo je Denver znal več kot prepoloviti.

Pri zmagovalcih se je z dosežkom sezone, prispeval je namreč kar 27 točk, od tega pet trojk, izkazal Avery Bradley, pri poražencih pa so izstopali Will Barton in Danilo Gallinari s po 23 točkami in Kenneth Faried z dvojnim dvojčkom za po 15 točk in skokov. Gallinari je dosegel 20 točk ali več na kar desetih od zadnjih 13 tekem Denverja.

IZIDI LIGE NBA

Cleveland Cavaliers : Phoenix Suns 115:93
Boston Celtics : Denver Nuggets 111:103
Detroit Pistons : Philadelphia 76ers 110:97
Atlanta Hawks : Los Angeles Clippers 83:85
Minnesota Timberwolves : Oklahoma City Thunder 123:126
San Antonio : Houston Rockets 130:99
Utah Jazz : Chalotte Hornets 102:73
Golden State Warriors : Dallas Mavericks